Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης για αναδρομικά συνταξιούχων και τιμητική σύνταξη στους Έλληνες οπλίτες της Κύπρου

«Ομιλία του Βουλευτή Πέλλας στην Ολομέλεια της Βουλής»

Στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες (29.07.2020) στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.



Ο Βουλευτής Πέλλας στην αρχή της τοποθέτησης του στάθηκε στην κατάθεση της τροπολογίας για την Εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές στις κύριες συντάξεις, ανεξαρτήτως αν έχουν προσφύγει ή όχι στη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που την πιστώνεται η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Σταμενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη χορήγηση ισόβιας τιμητικής παροχής ύψους 200 ευρώ στους Έλληνες οπλίτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμμετείχαν στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, σημειώνοντας ότι είναι μια ρύθμιση περισσότερο συμβολική, τιμή και αναγνώριση στους αγώνες και την ανεκτίμητη προσφορά όλων όσοι έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της πατρίδας και του Έθνους.
Όσον αφορά στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου ο Βουλευτής Πέλλας σχολίασε τις ρυθμίσεις που αφορούν:
Στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το οποίο επιδοτούνται από το κράτος όλα τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, με υποθήκη την κύρια κατοικία.
Στην αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες για το έτος 2019. Μια ρύθμιση που προστίθεται και αυτή στις πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών μας, αγροτών και κτηνοτρόφων.
Στη μείωση της προκαταβολής φόρου, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να μηδενιστεί ανάλογα με τη μείωση του τζίρου που είχε κάθε επιχείρηση για το 2019.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να μείνει πιστή στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, το οποίο θα αναμορφώσει τη χώρα και θα της επιτρέψει να γυρίσει οριστικά σελίδα.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας:


1 σχόλιο:

  1. Πλέον,εκτός από πατριδοκαπηλοι,γίνατε και επικίνδυνοι ψευτες.Τα αναδρομικά,στα οποία αναφέρεστε,είναι ύψους 3,9 δισ.και ο Μητσοτάκης τα έκανε 900 εκατ.,λέγοντας ψέματα ότι η απόφαση του ΣΤΕ,αφορά μόνο τις κύριες συνταξεις.Κατα συνεπεια οφείλετε να ενημερώσετε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και όλους όσους η σύνταξη τους δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ,ότι δεν θα πάρουν τίποτε,από τα δώρα που περίμεναν.Διστυχως οι συνταξιούχοι,σας ψήφισαν σε ποσοστό 47%.Αλλα εσείς ξέρετε,έχετε την καλύτερη συνταγή.Σανο,σανό,σανό.Δεν τελειώνει,με τις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365