Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Τα σενάρια για την αναδιάρθρωση - Ανεβαίνει δύο κατηγορίες ο Αλμωπός

Υπάρχει η πληροφορία και η σκέψη η δεύτερη κατηγορία να γίνει ξανά σε δύο ομίλους

Η Δευτέρα θα είναι μία κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των επαγγελματικών κατηγοριών στην Ελλάδα, αφού η επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίσει εάν θα υπάρξει αναδιάρθρωση στην Super League 1 αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες.



Φυσικά, από την ΕΠΟ θα πάρουν την γνώμη τους και από την Super League 1 αναφορικά με το τι θέλουν οι ομάδες και αν επιθυμούν αύξηση των ομάδων σε 16 ή 18.

Οι πληροφορίες του sportfm.gr αναφέρουν πως η πιθανότητα να αυξηθούν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας τείνει να γίνει βεβαιότητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση και αύξηση των συμμετεχόντων, με δύο σενάρια να υπάρχουν και ένα από αυτά να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά παρακάτω, φυσικά θα αναφέρουμε και το τρίτο σενάριο που υπάρχει αλλά και τι γίνεται με τις μικρότερες κατηγορίες.

Να ξεκινήσουμε από ένα βασικό θέμα. Το διπλό μπαράζ που ήταν να διεξαχθεί ανάμεσα στην προτελευταία ομάδα της Super League 1 (σσ. Ξάνθη) και στην δεύτερη της Super League 2 (σσ. Απόλλων Σμύρνης), δεν θα διεξαχθεί. Φαίνεται πως αυτό έχει αποφασιστεί από τις ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά και να υπάρξει ανατροπή και να παρθεί απόφαση για διεξαγωγή του αγώνα τότε πολύ δύσκολα ο Απόλλων Σμύρνης θα κατέβει να αγωνιστεί, μιας και θα έχει αγωνιστική απραξία σχεδόν πέντε μηνών αφού το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ήταν στις 5 Μαρτίου!

Πάμε τώρα στα σενάρια! Το πρώτο και πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την πρώτη κατηγορία οπότε ο Πανιώνιος την γλιτώνει, όπως και η Ξάνθη που θα έδινε μπαράζ, και θα ανέβουν οι δύο πρώτοι της δεύτερης κατηγορίας και οι ομάδες θα γίνουν 16. Εφόσον επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ στην Super League 1 δύσκολα θα διεξαχθούν από τη νέα σεζόν. Στο σενάριο των 16 ομάδων στην πρώτη κατηγορία είχε ακουστεί και άλλη μία περίπτωση, η οποία φαντάζει δύσκολη έως απίθανη. Αυτή ανέφερε πως θα πέσει η τελευταία ομάδα (σσ. Πανιώνιος) και θα ανέβουν οι τρεις πρώτοι της SL2 (σσ. ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά).

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως πάλι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την πρώτη κατηγορία οπότε ο Πανιώνιος την γλιτώνει, όπως και η Ξάνθη που θα έδινε μπαράζ. Την ίδια ώρα, θα ανέβουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της SL2, δηλαδή οι ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά και Λεβαδειακός, με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας να αυξάνονται σε 18 και να ικναοποιούνται όλα τα χατήρια χωρίς να μείνει κανείς... παραπονεμένος!

Ένα τρίτο σενάριο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες είναι να παραμείνουν 14 οι ομάδες της SL1. Σε αυτό, ο Πανιώνιος θα υποβιβαστεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρει τη θέση του ως πρωταθλητής της SL2.

Με λίγα λόγια, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο σίγουρα κερδισμένος και αυτός που με βεβαιότητα επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία, ενώ οι ενδείξεις δείχνουν πως ο Απόλλων Σμύρνης θα τον ακολουθήσει στο ίδιο δρομολόγιο!

Όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες; Υπάρχει η πληροφορία και η σκέψη η δεύτερη κατηγορία να γίνει ξανά σε δύο ομίλους. Με το πρώτο σενάριο να ισχύει και τους ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης να προβιβάζονται, στην δεύτερη κατηγορία μένουν 10 ομάδες. Συν τις 14 της Football League αλλά και τις 8 που ανέβηκαν μετά την αναδιάρθρωση της ΕΠΟ από την Γ' Εθνική στην Football League. Σύνολο 32 ομάδες, με αυτές από την Γ' Εθνική, όπως ο Αλμωπός, ουσιαστικά να είναι οι κερδισμένες αφού ανεβαίνουν δύο κατηγορίες.

Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365