Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Σκύδρας σε χώρο του Δημαρχείου Σκύδρας

Δελτίο Τύπου

Με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας αποτράπηκε η διακοπή της λειτουργίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Σκύδρας και η μεταφορά του στα Γιαννιτσά.

  
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προκειμένου ν΄αποτρέψει την υλοποίηση της απόφασης διακοπής και μεταφοράς του Γραφείου είχε, κατά το προηγούμενο διάστημα,  τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους του Ελληνικού Κτηματολογίου Α.Ε. – Κτηματογνώμων.Η Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα της διατήρησης του Γραφείου Κτηματογράφησης στη Σκύδρα, ώστε ν΄αποφευχθούν οι επιπτώσεις από το κλείσιμό του και επιχειρηματολόγησε επισημαίνοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

Οι πολίτες του Δήμου Σκύδρας, αλλά και οι συναφείς επαγγελματικοί κλάδοι (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, λογιστές κ.α.) θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται προς τα Γιαννιτσά και να επιστρέφουν διανύοντας  μια απόσταση πενήντα χιλιομέτρων περίπου και να υφίστανται μια μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστέρηση λαμβανομένων υπόψη:
- του κόστους μετακίνησης κι επιστροφής,
- την ταλαιπωρία εν μέσω της θερινής περιόδου,
- την απώλεια σημαντικού χρόνου για την ολοκλήρωση της διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους, όταν μάλιστα έχουν ήδη καταβάλλει σημαντικά ποσά μέχρι τώρα, και ειδικότερα για τους συμπολίτες μας που οι περισσότεροι είναι αγρότες αυτή η περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις παραγωγές τους (συγκομιδή, καλλιεργητικές εργασίες και φροντίδες, δηλώσεις κ.α.),
- την έκθεση στους κινδύνους της πανδημίας λόγω μετακινήσεων.
  
Επιπλέον των ανωτέρω  και προκειμένου ο Δήμος Σκύδρας να συμβάλλει στη διατήρηση του Γραφείου Κτηματογράφησης η Δήμαρχος πρότεινε τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικού χώρου στο Δημαρχείο Σκύδρας,  για όσο διάστημα απαιτηθεί. 
  
Η παρέμβαση – πρόταση της Δημάρχου είχε ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο και τη μεταφορά του Γραφείου Κτηματογράφησης Σκύδρας στα Γιαννιτσά,  γιατί αυτό που προέχει είναι η άμεση κι αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
  
Το Γραφείο, λοιπόν, Κτηματογράφησης  Σκύδρας θα συνεχίσει τη λειτουργία του σε χώρο του Δημαρχείου Σκύδρας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Για λόγους υγειονομικής προστασίας κι ασφάλειας η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων θα γίνεται από την πλαϊνή είσοδο του Δημοτικού Συμβουλίου, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα. Οι ώρες λειτουργίας του, από την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, και κάθε Τετάρτη θα είναι από τις 08:00΄έως τις 14:00΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365