Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Άνδρες προσοχή: Διαβάστε τι μπορείτε να πάθετε εάν βλέπετε πολύ πορνό

Προσοχή

Μια μελέτη Δανών και Βέλγων επιστημόνων ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω και να χτυπήσει δυνατά το καμπανάκι για όσους άνδρες βλέπουν συνέχεια πορνό ή και προτιμούν να βλέπουν πορνό από το να κάνουν έρωτα.


Τα πρώτα αποτελέσματα λοιπόν είναι ανησυχητικά καθώς 3 στους δέκα άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη, έδειξαν να διεγείρονται σεξουαλικά περισσότερο όταν βλέπουν πορνό παρά όταν κάνουν σεξ.

Επίσης σύμφωνα με τη μελέτη οι άνδρες που παρακολουθούν πολύ πορνό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας όταν κάνουν σεξ με τη σύντροφο τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους και άλλα γίνονται με τη σύντροφο τους. Νομίζουν ότι το σεξ είναι ταινία πορνό και συχνά απογοητεύονται ή τουλάχιστον έτσι λένε εκείνοι.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 3.267 άνδρες άνω των 16 ετών στο Βέλγιο και τη Δανία να απαντήσουν σε 118 ερωτήσεις σχετικά με τον αυνανισμό, τη συχνότητα παρακολούθησης πορνό και τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Από τους άνδρες που ερωτήθηκαν, ο μέσος όρος εβδομαδιαίας παρακολούθησης πορνό ήταν περίπου 70 λεπτά, με τους περισσότερους να συμμετέχουν σε ατομικές περιόδους μεταξύ πέντε και 15 λεπτών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πορνό προϋποθέτει τον τρόπο που βλέπουμε το σεξ», λέει ο επικεφαλής της έρευνα καθηγητής De Win και προσθέτει. «Μόνο το 65% των ανδρών ένιωσε ότι το σεξ με έναν σύντροφο ήταν πιο συναρπαστικό από το να βλέπεις πορνό.»

Η μελέτη παρουσιάστηκε σε συνέδριο Ουρολογίας -που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης- και διαπίστωσε ότι σχεδόν ο ένας στους τέσσερεις άνδρες (23 τοις εκατό) που παρακολουθούσε πορνό, κάτω των 35 ετών είχε κάποιο επίπεδο στυτικής δυσλειτουργίας.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365