Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Αλμωπία: Ολοκλήρωση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μοναστηράκι

Δελτίο Τύπου

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Η πρόληψη είναι η πιο αποτελεσματική δράση έναντι των κινδύνων πολιτικής προστασίας.Ολοκληρώθηκε, τις προηγούμενες μέρες, ένα σημαντικό έργο πολιτικής προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Ανακατασκευή προστασίας πρανούς χειμάρρου στο Μαναστηράκι Αλμωπίας», με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Σκοπός του έργου είναι η προστασία του οικισμού, των χρήσεων γης και των υποδομών της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου του Δήμου Αλμωπίας. Το έργο κρίθηκε υψηλής προτεραιότητας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έχουν πλήξει την περιοχή τα τελευταία χρόνια. Για την αντιμετώπιση των φαινομένων ολίσθησης, την αποκατάσταση της υδραυλικής διατομής του χειμάρρου και την σταθεροποίηση του εδάφους κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης, από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά μήκος της ροής του χειμάρρου. 

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρει: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού έργου στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Το έργο είχε υψηλή προτεραιότητα λόγω του κινδύνου καθίζησης του παράπλευρου δημοτικού δρόμου. Όπως είναι γνωστό, η υλοποίηση προληπτικών δράσεων πολιτικής προστασίας περιορίζει σημαντικά την επικινδυνότητα για καταστροφές, ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής, με την εμφάνιση ακραίων φαινομένων που μπορεί να πλήξουν την περιοχή μας ανά πάσα στιγμή. Τα τελευταία χρόνια, όπως εξηγούν οι επιστήμονες πιθανότατα λόγω της κλιματικής αλλαγής, στην Πέλλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλέον τακτική και όχι έκτακτη εμφάνιση. Απαιτείται λοιπόν να λαμβάνουμε τα ανάλογα μέτρα. Στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας υπάρχουν αρκετά έργα πολιτικής προστασίας τα οποία υλοποιούνται αυτήν την περίοδο και, σίγουρα, θα εντάξουμε κι άλλα».  

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365