Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Συνάντηση Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη

Δελτίο Τύπου

Με την Υπουργό   Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκαν  ο   Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης και ο Βουλευτής Νομού Πέλλας της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης για το ζήτημα  ανάδειξης του  Κάστρου της Χρυσής Αλμωπίας. Τόσο ο  Δήμαρχος όσο και ο Βουλευτής παρουσίασαν στην Υπουργό την κατάσταση του μνημείου,   το   οποίο   αποτελεί  ένα   από   τα   σημαντικότερα μνημεία βυζαντινής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.

Στα  πλαίσια   της  συνάντησης   αποφασίστηκε  ότι   το   πρώτο   και   απαραίτητο βήμα,   είναι   η   διενέργεια   αυτοψίας   από   τεχνικό   κλιμάκιο   του   Υπουργείου Πολιτισμού   προκειμένου   να   διαπιστωθεί   σε   ποιο   στάδιο   βρίσκονται ενδεχόμενες   υπάρχουσες   μελέτες.   

Σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσει η διαδικασία   εκπόνησης   των   απαραίτητων   μελετών,   ανάλογα και με το αποτελέσματα   της   αυτοψίας,  προκειμένου το έργο   να   παρουσιάσει μελετητική ωριμότητα μέχρι τα μέσα του 2021. Στόχος, όπως επισήμανε η Υπουργός, είναι μέχρι το τέλος του ίδιου έτους (2021), το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. 

Τέλος, συζητήθηκε η προοπτική ανάδειξης των υπολοίπων χώρων ιστορικής σημασίας για την περιοχή, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Κωνσταντίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365