Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Δήλωση Λάκη Βασιλειάδη για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

Δελτίο Τύπου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής την κατάθεση τροπολογίας για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, σεβόμενη τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.Η ρύθμιση περιλαμβάνει όχι μόνο αυτούς που είχαν προσφύγει δικαστικά (περίπου 250.000 συνταξιούχους), αλλά και όσους που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου για τις κύριες συντάξεις του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 1,4 δις ευρώ.
Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Μπαίνει τέλος στην αγωνία των συνταξιούχων. Για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι αντιλαμβάνεται τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών. Με τη σημερινή τροπολογία, εφαρμόζεται η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει περίπου 250.000 συνταξιούχους, αλλά παράλληλα τελειώνει η ταλαιπωρία 2 εκατομμυρίων συμπολιτών μας, καθώς η απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών είναι οριζόντια.»

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365