Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Νέες καταστροφές σε παραγωγές και φυτικό κεφάλαιο στην Πέλλα από ακραία καιρικά φαινόμενα

Δελτίο Τύπου

Αυτοψίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή και επικοινωνία με την Προϊσταμένη του τοπικού ΕΛΓΑ Μαρία Παπά.Λίγες ώρες πριν από την συγκομιδή, νέα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της ΠΕ Πέλλας προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες (κυρίως κεράσι, αλλά και ροδάκινα και άλλες παραγωγές) καθώς, επίσης, και σε φυτικό κεφάλαιο (σπάσιμο δένδρων από σφοδρούς ανέμους). 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, με τον Προϊστάμενο Φυτουγειονομικού Ελέγχου  γεωπόνο κ. Σίμο Μαρνασίδη της ΠΕ Πέλλας, πραγματοποίησαν αυτοψίες σε αρκετές από τις πληγείσες περιοχές, συγκεντρώνοντας στοιχεία και ενημερώνοντας παράλληλα τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές. 

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας (Ζέρβη κ.α.), όπου έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές στα κεράσια. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι κατά τόπους ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, προκάλεσαν ζημιές στα κεράσια καθώς και σε ποικιλίες ροδάκινων που βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσης. 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Έχουμε συγκεντρώσει  τα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Συνομίλησα με την κα. Παπά, την Προϊσταμένη του τοπικού Παραρτήματος του ΕΛΓΑ και βρίσκεται στην Πέλλα ο  Επόπτης εκτιμήσεων ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος. Καθώς βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο της παραγωγικής περιόδου, εύχομαι τα καταστροφικά φαινόμενα να μην επεκταθούν, ενώ είναι σημαντικό οι αγρότες να λάβουν σύντομα δίκαιη αποζημίωση για τις καταστροφές των παραγωγών τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365