Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο νηπιαγωγείο Προμάχων

Δελτίο Τύπου

Από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Καρασμάνης ενημερώθηκε για τις τριτοκοσμικές συνθήκες υπό τις οποίες ¨λειτουργούσε¨ το Νηπιαγωγείο Προμάχων – το μεγαλύτερο και πιο ¨ζωντανό¨ χωριό της Αλμωπίας – έφερε το θέμα στη Βουλή. Ζήτησε πιεστικά από τα συναρμόδια υπουργεία να επιδείξουν την οφειλόμενη ευαισθησία και την υποχρέωση να βάλουν τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση κινητοποιώντας άμεσα τις υπηρεσίες τους και, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να προχωρήσουν στην ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου Νηπιαγωγείου.

Αμέσως μετά, επισκεπτόμενος τους Προμάχους, παρουσία της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μαρίας Γιουρούκη και των δημοτικών συμβούλων, αείμνηστου Γιώργου Γούδη (¨Αμερικάνο¨), Δημήτρη Βέσκου και του – νυν Δημάρχου – Χρήστου Μπάτση, όπως επίσης και εκπροσώπων των γονέων, διαπίστωσε την πλήρη ακαταλληλότητα των – άνω των 70 ετών! – σημερινών εγκαταστάσεων. Επισκέφτηκαν και το οικόπεδο που είχε επιλεγεί για την κατασκευή του νέου κτιρίου, και ο πρώην Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πράξει τα πάντα για την κατά το δυνατόν ταχύτερη ανέγερσή του, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε το Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος αναγνώρισε την αναγκαιότητα της κατασκευής και δήλωσε ότι θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να ικανοποιηθεί το καθολικό αίτημα των κάτοικων των Προμάχων. 

Επανήλθε στη συνέχεια με νέα Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Ξεκίνησαν έτσι οι διαδικασίες υπό τον γενικό συντονισμό του τότε Αντιδημάρχου Γιώργου Τσιμτσιρίδη. Ορίστηκε τριμελής επιτροπή για να εξετάσει την καταλληλότητα του οικοπέδου η οποία και γνωμοδότησε θετικά, και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πέλλας εξέφρασε και τη σύμφωνη γνώμη σκοπιμότητας για την κατασκευή.

Από τον Δήμο προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη σύνταξη της προμελέτης, όπως και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο για την παραχώρηση του οικοπέδου στις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», η οποία και έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ, και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της προμελέτης.

Στη νέα Διοίκηση της Εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» που ανέλαβε προς το τέλος του 2019, και η οποία πήρε την αναγκαία πίστωση χρόνου για την πλήρη ενημέρωσή της και, μετά την ύφεση της πανδημίας και την επάνοδο την ¨κανονικότητα¨, ο Γιώργος Καρασμάνης επανήλθε. Στις 10 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Αθανάσιο Γιάνναρη και όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατέθεσε όλα τα στοιχεία για την εξέλιξη της πορείας του και επισήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη για τάχιστη υλοποίησή του.

Κατόπιν αυτών των ενεργειών, την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην Υπουργός ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Έργων Θόδωρο Κυριαζόπουλο ότι η κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου Προμάχων μπήκε στον τελικό προγραμματισμό και, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει έγκριση της οικοδομικής άδειας, όπως και τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να δρομολογηθεί η ανέγερσή του.

Για όλες αυτές τις πιο πρόσφατες - από τις 10 Ιουνίου και μετά - ενέργειές του και για την θετική έκβασή τους, ο Γιώργος Καρασμάνης κρατούσε σε συνεχή ενημέρωση τόσο το Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση όσο και τον ειδικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμτσιρίδη – ο οποίος, όπως έχει προαναφερθεί, είχε εξ αρχής και τον γενικό συντονισμό της όλης προσπάθειας.


1 σχόλιο:

  1. αυτά είναι έργα που έπρεπε να είναι λυμένα προ πολλού.Δυστυχώς πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365