Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξε η ενημέρωση του Βουλευτή από τον Υπουργό αναφορικά με το ζήτημα της ψηφιακής αναβάθμισης των διαδικασιών του ΕΛΓΑ, στο πλαίσιο της πλήρους αναδιάρθρωσης του Οργανισμού την οποία υποστηρίζει θερμά ο Βουλευτής, από την πρώτη ημέρα της εκλογής του.



Ο κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε το Λάκη Βασιλειάδη αναφορικά με την πορεία του αιτήματος του Οργανισμού για την κατασκευή ειδικής πλατφόρμας και σχετικής εφαρμογής, στην οποία θα εγγράφονται όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και οι αγρότες, ώστε να μειωθεί σημαντικά η διαδικασία από την εκτίμηση έως την έκδοση των πορισμάτων, με μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη διαφάνεια, για δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις. Η χρηματοδότηση της δράσης είναι ήδη εξασφαλισμένη και οι πρώτες δοκιμές του συστήματος θα ξεκινήσουν σύντομα.

Επίσης, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε στον Υπουργό το θέμα της πρόσβασης στο διαδίκτυο περιοχών της περιφερειακής ενότητας Πέλλας και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της δράσης ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, Ultrafast Broadband (UFBB). Το πρόγραμμα, το οποίο αφορά υποδομές για πρόσβαση στο διαδίκτυο με υπερυψηλές ταχύτητες, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση με Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο Βουλευτής, είχε ενημερωθεί για τις ανάγκες σε προηγούμενο χρόνο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και Υποδιευθυντή διαχείρισης έργων της τεχνικής περιοχής Βόρειας Ελλάδος της εταιρείας OTE-COSMOTE, Αλκιβιάδη Νουσηκύρου για τις ανάγκες ένταξης περιοχών της Πέλλας στο πρόγραμμα. Οι άμεσα ενδιαφερόμενες περιοχές, περιλαμβάνουν τις κοινότητες Πλατάνης, Δυτικού, Λεπτοκαρυάς, Πλαγιαρίου, Σταυροδρομίου, Μελισσίου, Αγ. Λουκά, Παραλίμνης, Μεσιανού, Αρχοντικού, Νεοχωρίου, Θηριόπετρας, Γυψοχωρίου, Σανδαλίου, Άσπρου, Καλής και Λουτροχωρίου, ενώ ο Λάκης Βασιελειάδης ζήτησε την ένταξη στη δράση και των κοινοτήτων Χρυσής, Ίδας, Αλώρου και Άνω Ροδωνιάς. Επίσης, ζήτησε την ένταξη της κοινότητας Δαμιανού, το οποίο θα αποκτήσει άμεσα πρόσβαση και της Αγ. Φωτεινής, η οποία διαθέτει ήδη, καθώς πρόκειται για αναβαθμισμένη τεχνολογία, υψηλότερων ταχυτήτων.

Περαιτέρω, αναφορικά με το ζήτημα της ευρυζωνικότητας, το Υπουργείο προωθεί το πρόγραμμα WiFi4gr, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 3.000 Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο επιπλέον από αυτά που έχουν ήδη υλοποιήσει οι δήμοι στο πλαίσιο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού WiFi4EU.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για την απλούστευση και την επιτάχυνση διαδικασιών που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως για παράδειγμα την έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων δημοσίων υπηρεσιών ή την έκδοση και απονομή συντάξεων του ΕΦΚΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός παρουσίασε όλες τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, ενώ αναφέρθηκε και στην υπηρεσία ΚΕΠ Live, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης του πολίτη με την υπηρεσία. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των ατόμων με αναπηρίες, αναφέρθηκαν και στις προκλήσεις που δημιουργούνται για τα ΑμεΑ, με τον Υπουργό να ενημερώνει το Βουλευτή ότι όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους γίνονται συμβατές, ενώ σχεδιάζεται και διαδικασία τριμερούς τηλεδιάσκεψης με εντεταλμένο επαγγελματία να συνδράμει όπου χρειάζεται.

Τέλος, ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό επιμέρους ζητήματα, όπως η ανάγκη εγκατάστασης Γραμματοθυρίδων στην Κοινότητα Νέας Πέλλας, η αντικατάσταση του λογισμικού έκδοσης αδειών κυκλοφορίας από την Περιφέρεια κ.α. Οι κκ. Πιερρακάκης και Βασιλειάδης ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους με το Βουλευτή να δηλώνει ικανοποιημένος από το μέχρι τώρα έργο του Υπουργείου, ειδικότερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Πράγματα που έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια επιτέλους τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους δεν είναι πρόταση αλλά υποχρέωση της Κυβέρνησης της ΝΔ», ενώ συνεχάρη τον Υπουργό για το θάρρος του να ζητήσει -από το βήμα της Βουλής- συγγνώμη, από τους πολίτες, για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από την αδυναμία του κράτους να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση πλευρών της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365