Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Διοικητή ΑΑΔΕ: Απόδοση ΑΦΜ σε μετακλητούς εργάτες γης - Ανοίγει ο δρόμος για το εργόσημο

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, στο πλαίσιο των επαφών του αναφορικά με το ζήτημα τη εποχιακής αγροτικής εργασίας, επικοινώνησε με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, ο οποίος και των ενημέρωσε ότι υπεγράφη η απόφαση για το πλαίσιο απόδοσης ΑΦΜ σε πολίτες τρίτων χωρών, μετακλητούς εργάτες γης.Σύμφωνα με την απόφαση Α.1174/2020 η διαδικασία διενεργείται από τη Φορολογική Διοίκηση με κεντρικές διαδικασίες, χωρίς την υποβολή δήλωσης εγγραφής ή άλλου δικαιολογητικού από τον ενδιαφερόμενο ή τον εργοδότη.

Για την απόδοση ΑΦΜ διαβιβάζονται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων προς τη Φορολογική Διοίκηση, συγκεντρωτικές καταστάσεις από τις οποίες προκύπτουν τα προσωπικά στοιχεία. Με την ολοκλήρωση της απόδοσης του ΑΦΜ οι καταστάσεις επιστρέφονται στις υπηρεσίες από όπου εστάλησαν, με συμπληρωμένο τον ΑΦΜ.

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά:

«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η απόδοση ΑΦΜ είναι προαπαιτούμενη για την έκδοση ΑΜΚΑ, ώστε να μπορούν να κολλήσουν εργόσημα. Επανειλημμένως έχω τοποθετηθεί για τη σημασία της εποχιακής εργασίας γης, τόσο από μετακλητούς αλλοδαπούς όσο και από Έλληνες πολίτες. Η πανδημία έδειξε τις αδυναμίες του ισχύοντος πλαισίου και έγιναν αρκετά βήματα, σε σύντομο χρόνο και κάτω από έκτακτες συνθήκες, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365