Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ανεξέλεγκτα πήναινε-έλα Ελλήνων στα Σκόπια - Θερίζει ο ιός

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και κίνδυνος πολύ μεγάλος από τις καθημερινές επισκέψεις των Ελλήνων στα Σκόπια

Ανεξέλεγκτη είναι ροή των Ελλήνων προς τα γειτονικά Σκόπια, με τον φόβο της πανδημίας του κορονοϊού να είναι πιο ισχυρός από ποτέ.



Οι Έλληνες πολίτες περνούν τα σύνορα στο τελωνείο των Ευζώνων και στη Γευγελή καθημερινά, χωρίς κανέναν έλεγχό και ξαναγυρνούν, εγείροντας ερωτήματα για την ασφάλεια των ίδιων και των οικείων τους, καθώς τα Σκόπια έχουν τις τελευταίες μέρες, περίπου 100 κρούσματα καθημερινά.

Όπως εξήγησε δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και κίνδυνος πολύ μεγάλος από τις καθημερινές επισκέψεις των Ελλήνων στα Σκόπια. Οι απαραίτητες συστάσεις έχουν γίνει στο αρμόδιο Υπουργείο, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση».

Η αύξηση των κρουσμάτων στα Σκόπια φαίνεται να τρομάζει τους Έλληνες πολίτες, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο, τις τελευταίες εβδομάδες οι δραστηριότητες τους στη γειτονική χώρα δεν έχουν μετριαστεί διόλου και δεν υπάρχει κάποιο κλιμάκιο που να κάνει επί τόπου ελέγχους, για να μην προκόψει κάποιο θέμα διασποράς του κορονοϊού στην τοπική κοινωνία.

Σιωνίδης: Πάμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

«Κάναμε τους μήνες της καραντίνας μια γιγαντιαία προσπάθεια για να προφυλαχθούμε και τώρα που στη γειτονική χώρα θερίζει ιός, πάμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση», ολοκληρώνει ο δήμαρχος.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου, δεν επιτρέπεται είσοδος πολιτών των Σκοπίων προς τη χώρα μας. Επίσης, τις τελευταίες 10 μέρες, στη γειτονική χώρα καταγράφονται σταθερά πάνω από 100 κρούσματα κορονοϊού καθημερινά.

Αναφορικά με το ζήτημα αυτό, δέχθηκε ερώτημα κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οποίος απάντησε ότι αξιολόγηση θα επικαιροποιείται διαρκώς. Επιταχύνουμε βραδύνουμε ανάλογα με τις εξελίξεις, σημείωσε και τόνισε: «Δεν κάνουμε καμία έκπτωση πουθενά», σημειώνοντας ότι θα γίνεται ότι χρειάζεται και οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται όπου κρίνεται απαραίτητο.

Αρκετοί Έλληνες καθημερινά περνούν τα σύνορα για βενζίνη, δουλειές, ψώνια, γιατρούς αλλά και οι πλέον φανατικοί για να παίξουν στο καζίνο. Όλοι αυτοί δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, δημιουργώντας εκ των πραγμάτων μια προβληματική κατάσταση, δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών.

Στα σύνορα της Γευγελής, κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ δεν υπάρχει ώστε να κάνει δειγματοληπτικά τεστ, ενώ δεν υπάρχει ούτε καταγραφή των «μετακινήσεων». Και η 48ωρη καραντίνα, απλώς... δεν τηρείται.


5 σχόλια:

  1. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνε και βάζουν βενζίνη οι Φλωρινιώτες θα γλυτώσουν 5 ευρώ θα αρπάξουν τον ιο και μετά θα κάνουν παράπονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι περιμένετε και δεν κλείνουν τα σύνορα. Που είναι οι βουλευτές της Μακεδονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνουν συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των πρεσπων.

      Διαγραφή
  4. I.voleftes.tis.makedonias.ine.ja.djakopes.sta.skopja.ke.na.akirosun.tin.sinfonia.ton.prespon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365