Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Παπανδρέου κατά Γεννηματά: Δεν στηρίζει το «αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο περί διαδηλώσεων»

Εσωτερικοί τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ

Διχασμός έχει επέλθει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Γιώργος Παπανδρέου διαφοροποιήθηκε από την στάση της Φώφης Γεννηματά  σχετικά με το νομοσχέδιο περί κινητοποιήσεων.


Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από το βήμα της Βουλής να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη της Φώφης Γεννηματά καθώς όπως είπε είναι «βαθιά αντιδημοκρατικό».

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως το εν λόγω νομοσχέδιο, «αντί να προστατεύει την διαδήλωση την περιορίζει. Δίνονται υπερεξουσίες που υπονομεύουν δημοκρατικά δικαιώματα».

Όπως επισήμανε ο ίδιος με το εν λόγω νομοσχέδιο «τιμωρείτε όσους ειρηνικά διαδηλώνουν» και «θα δημιουργήσετε μία αχρείαστη πόλωση. Σας καλώ να σκεφτείτε ξανά, έστω την ύστατη στιγμή, να αποσύρετε το νομοσχέδιο. Να υπάρξει διάλογος σε βάθος».

Η τοποθέτησή του προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με την επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ όπως αυτή εκφράστηκε από την επικεφαλής Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά μετά την υιοθέτηση των αλλαγών που ζήτησε το κόμμα της, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου επί της αρχής.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ πριν από λίγες μέρες από τους 18 παρόντες βουλευτές, οι Χ. Καστανίδης, Μιχ. Κατρίνης, Γιώργος Μουλκιώτης και Ανδρέας Πουλάς είχαν αναπτύξει τις ενστάσεις τους για τη στήριξη στο νομοσχέδιο, την οποία υπερψήφισαν οι υπόλοιποι.

Ο μεν κ. Καστανίδης κατέθεσε επιχειρήματα σε νομικό επίπεδο, οι δε υπόλοιποι τρεις βουλευτές ήταν της άποψης ότι «δεν πρέπει να ταυτιστούμε με τη ΝΔ». Χθες το βράδυ, ωστόσο, ο Χάρης Καστανίδης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε πυρά κατά… ριπάς για το νομοσχέδιο, δημιουργώντας αναστάτωση σχετικά με τη στάση του απόψε το βράδυ, στην ονομαστική ψηφοφορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365