Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Αίτημα Σταμενίτη για μείωση κόστους των πνευματικών δικαιωμάτων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δελτίο Τύπου

Στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα (07.07.2020) ανάμεσα σε Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Σταύρου Καλαφάτη, συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης. 



Στα πλαίσια της πολύ ενδιαφέρουσας και παραγωγικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στο χώρο του πολιτισμού στη χώρα μας, ο Βουλευτής έθιξε το θέμα του κόστους των πνευματικών δικαιωμάτων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
Σύμφωνα με το Βουλευτή το κόστος που καλείται να πληρώσει κάποιος ιδιοκτήτης τέτοιου καταστήματος σε ένα μικρό χωριό ή ακόμα και σε μια πόλη των 40.000 κατοίκων είναι εξαιρετικά δυσανάλογο των εσόδων του. 

Όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης η προσέγγιση με την ίδια λογική χρεώσεων για ένα κατάστημα που βρίσκεται σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, με σαφώς μεγαλύτερα έσοδα, και για ένα κατάστημα που βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό της Πέλλας των 250 κατοίκων ή μια μικρότερη πόλη για παράδειγμα, είναι στην πραγματικότητα μια άνιση αντιμετώπιση. Και συνέχισε ζητώντας να υπάρξει ρύθμιση του ζητήματος με αναπροσαρμογή των εν λόγω χρεώσεων στο ελάχιστο, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η Υπουργός εμφανίστηκε να κατανοεί το πρόβλημα και ενημέρωσε τους Βουλευτές που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ότι θα ανοίξει μια τέτοια συζήτηση ώστε τα φαινόμενο αυτό να μπορέσει να αντιμετωπιστεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365