Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Αλμωπία ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες - Όλες οι λεπτομέρειες

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Aridaia365 

Σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα για την απάτη με την εφαρμογής της Τράπεζας Πειραιώς "λεφτά στο λεπτό", η όποια γινόταν μέσω του ΑΤΜ της τράπεζας. Πλεον οι απατεώνες έχουν βρει άλλο τρόπο και ξεγελάνε τα ανυποψίαστα θύματά τους, αυτη την φορά μέσω του e-banking 


Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και αυτή την φορά έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης απάτης πολίτες της Αλμωπίας. Εχουν ενημερωθεί οι αρχές.

Διαβάστε αυτούσιο το παλαιότερο ρεπορτάζ μας για το συγκεκριμένο θέμα. Η μόνη διάφορα τώρα είναι πως η απάτη γίνεται μέσω του e-banking του θύματος:

Έξαρση στις τηλεφωνικές απάτες μέσω της εφαρμογής της Τράπεζας Πειραιώς "λεφτά στο λεπτό" έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Aridaia365.gr

Πως λειτουργεί η απάτη(παράδειγμα)

Ανυποψίαστος πολίτης θέλει να πουλήσει διαδικτυακά π.χ. ένα αμάξι. Δέχεται τηλέφωνο από κάποιον άγνωστο αγοραστή, ο οποίος για να αγοράσει το αμάξι θα πρέπει να βάλει στον ανυποψίαστο πολίτη την προκαταβολή. Τότε ο επιτήδειος συστήνει στο θύμα την εφαρμογή "λεφτά στο λεπτό". Το θύμα αν δεν ξέρει την λειτουργία της πηγαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς για να κάνει την διαδικασία για να πάρει τα χρήματα, ακούγοντας τον επιτήδειο να του δίνει εντολές μέσω τηλεφώνου. Επειδή όμως ο πολίτης δεν ξέρει την λειτουργία της εφαρμογής ο επιτήδειος το εκμεταλλεύεται αυτό και αντί να στείλει λεφτά για να πάρει το αμάξι, αυτός εκείνη την ώρα δίνει εντολές για να του στείλει ο πολίτης χρήματα, κάτι το οποίο έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις στην περιοχή μας σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Aridaia365.gr, αλλά και σε όλη την χώρα

Πρέπει να τονίσουμε πως ο απατεώνας δεν αφήνει "ίχνη", γιατί την ώρα της συναλλαγής βρίσκεται σε κάποιο ΑΤΜ τράπεζας και χωρίς να χρησιμοποιεί κάποια κάρτα, βάζοντας μόνο τον κωδικό που του στέλνει το θύμα εισπράττει τα λεφτά, οπότε χρειάζεται επιπλέον προσοχή γιατί είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Γι αυτό τον λόγω αν δεν ξέρετε την λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, μην ακούτε τηλεφωνικές οδηγίες από αγνώστους.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365