Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Δημήτρης Γιάννου: Ποιος διώχνει επενδύσεις και θέσεις εργασίας από τον Δήμο Έδεσσας;

Δελτίο Τύπου

Μία πραγματικά εντυπωσιακή ιστορία εξελίσσεται στον Δήμο Έδεσσας τις τελευταίες ημέρες. Γερμανική εταιρία ενδιαφέρεται να ενοικιάσει γα 25 χρόνια έκταση 1.000 στρεμμάτων του Δήμου Έδεσσας και άλλων 300 στρεμμάτων περίπου που ανήκουν σε διάφορους ιδιώτες, προκειμένου να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο μεγάλης ισχύος στην περιοχή της Κοινότητας Άρνισσας.



Η εταιρία είναι διατεθειμένη να δώσει 150€/στρέμμα ως ετήσιο ενοίκιο, δηλαδή 150.000€ το χρόνο ή 3.750.000€ κατά τη διάρκεια της 25ετίας. 

Αντίστοιχα στους ιδιώτες ιδιοκτήτες των 300 στρεμμάτων. Δηλαδή στην οικονομία της περιοχής θα δοθεί το ποσό των 45.000 ευρώ ετησίως.

Επιπρόσθετα, όλοι οι εργαζόμενοι για την κατασκευή και λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου θα είναι από την περιοχή μας και δίνεται 1% των εσόδων από την ηλεκτροπαραγωγή στον Δήμο Έδεσσας. Φυσικά, στον Δήμο Έδεσσας θα αποδίδεται και το θεσμοθετημένο Ειδικό Τέλος από την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

Μόνο κέρδος και μάλιστα σημαντικό - σε άμεση εισφορά χρημάτων στα ταμεία του Δήμου και στις τσέπες των ιδιωτών ιδιοκτητών, αλλά και θέσεις εργασίας - θα έχουμε από την υλοποίηση αυτής της επένδυσης και χρέος μας είναι να προσελκύσουμε τέτοιες επενδύσεις. Αντί αυτού όμως εμείς φροντίζουμε να τις διώξουμε!

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς λήψη απόφασης και μετά την προσκόμιση επιπλέον στοιχείων τέθηκε σε επείγουσα συνεδρίαση. Το κατεπείγον του θέματος σχετίζεται με την επενδυτική εταιρία που προκάλεσε το θέμα, η οποία κάνει τον προγραμματισμό της και θέλει να έχει εγκαίρως τη σύμφωνη γνώμη μας προκειμένου να καταθέσει τον σχετικό φάκελο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε άλλη περίπτωση θα αναζητήσει σε άλλο σημείο της χώρας μας κατάλληλη έκταση για να υλοποιήσει το επενδυτικό της σχέδιο.

Η μείζων και ελάσσων μειοψηφία, δηλαδή οι παρατάξεις του Γιάννη Τσεπκεντζή «Κοινωνία σε Κίνηση» και του Αντώνη Ρυσάφη «Ενωτική Πρωτοβουλία», εκμεταλλευόμενες την ευκαιριακή, συγκυριακή και υστερόβουλη πλειοψηφία που έχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν προσήλθαν στην συνεδρίαση με αποτέλεσμα την αδυναμία λήψης απόφασης. Ουσιαστικά με την αποχή τους διώχνουν μία σημαντική επένδυση, που θα αποφέρει έσοδα και θέσεις εργασίας για τον τόπο.
Μηδενισμός; 

Πολιτική μυωπία; 

Αδιαφορία για τα συμφέροντα δήμου και δημοτών προκειμένου να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια;
Ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει τον χαρακτηρισμό που επιθυμεί, όμως το σίγουρο είναι ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και τα δημοτικά πράγματα είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου και όχι να τα υπονομεύουν!

Το σίγουρο είναι ότι οι μάσκες έχουν πέσει. Η πολιτική συμμαχία Τσεπκεντζή – Ρυσάφη, που σφυρηλατήθηκε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλά κρατεί! Στόχος των δύο παρατάξεων είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στο δημοτικό έργο και μπροστά στην επίτευξη αυτού του στόχου δεν έχουν πρόβλημα να βλάψουν τα συμφέροντα των δημοτών και του τόπου.
Πρόκειται για επικίνδυνες, μηδενιστικές επιλογές που βάζουν φρένο στην προσπάθεια του τόπου για ανάπτυξη και προκοπή σε πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία και με την τοπική κοινωνία, όπως το σύνολο της χώρας, σοκαρισμένη από την δεκαετή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας δεν μπορείτε να παίζετε με τα συμφέροντα του τόπου! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επενδύσεις που φέρνουν έσοδα και θέσεις εργασίας.

Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

Υ.Γ. Στην «περίεργη» ανακοίνωση της «Κοινωνίας σε Κίνηση» του Γιάννη Τσεπκεντζή, για να δικαιολογηθεί η αδικαιολόγητη αποχή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται αναφορά σε «δικαιώματα βοσκής» και «τις ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας», τα οποία όμως δεν αφορούν την επίμαχη έκταση. Αν είναι δυνατόν να διώχνουμε μία επένδυση που θα φέρει εκατομμύρια στον Δήμο και την τοπική κοινωνία επειδή θέλουμε να μείνει η έκταση βοσκότοπος! Βοσκοτόπια έχουμε, επενδύσεις που θα φέρουν χρήματα και θέσεις εργασίας χρειαζόμαστε!

3 σχόλια:

  1. στην έδεσσα η αντιπολίτευση κάνει κουμάντο δηλαδή.Μάλιστα.Στην Αριδαία ακόμα χειρότερα: ο τελευταίος των εκλογών, ο μεγάλος χαμένος, αυτός που κατέβηκαν 4 και βγήκε τέταρτος διοικεί το Δήμο!
    Καλό? διαφωνεί κανείς? εδω ζούμε και τα βλέπουμε!
    Ο τέταρτος στους τέσσερις!
    Μιλάμε ποιό κάτω δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mas.piran.ta.sovraka.i.germanotsoljades.ke.o.
    Janu.koptete.na.kanun.ependisi.i.svagis.tis.
    Elados.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δουλειές του ποδαριού ήρθε ένας μας είπε φέρνει μία εταιρία θα δώσει ρεύμα θα δώσει λεφτά θα δώσει δουλειές θα θα θα θα ποιός είναι αυτός ο κύριος που τάζει μέσο της εταιρίας ποιά είναι η εταιρία κολοσσός, που ανήκουν τα στρέμματα ποιός τα διαχειρίζεται με τι αρμοδιότητα έρχεται αυτός ο κύριος χωρίς νομικό επιτελείο χωρίς συμβούλους εταιρίας τι είναι κύριοι καί κυρίες ένα απλό έργω θα αλλάξουμε μια βρύση στο δημαρχείο ελάτε να το ψηφίσουμε;
    είναι πολλά τα λεφτά Άρη δείτε την επένδυση με σοβαρούς ανθρώπους με διαφάνεια με κύρος και μήν τρέχετε με χίλια επειδή σας είπε κάποιος, οποίος βιάζεται σκοντάφτει κανένας δεν λέει όχι σε επενδύσεις στην περιοχή μας με τόσο μεγάλη χρηματοδότηση λέει όχι στην βιασύνη και στην αβεβαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365