Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Κοροναϊός: Προβληματισμός στη Δ. Μακεδονία - Θετικοί βρέφος και 10χρονος, νεαρή νόησε και πήγε σε πάρτι

Το έξι μηνών κοριτσάκι βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, κατά τη διάρκεια ιχνηλάτησης της οικογένειας του 50χρονου από την Πτολεμαΐδα ο οποίος που βρέθηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Δυτική Μακεδονία, η είδηση ότι βρέφος 6 μηνών και ένα 10χρονο παιδί στην Πτολεμαΐδα, βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.


Ευτυχώς και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους. Το έξι μηνών κοριτσάκι βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, κατά τη διάρκεια ιχνηλάτησης της οικογένειας του 50χρονου από την Πτολεμαΐδα ο οποίος που βρέθηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες. Σε ότι αφορά στο 10χρονο παιδί επίσης από την Πτολεμαϊδα που φαίνεται να κόλλησε από την μητέρα, είναι επίσης καλά στην υγεία του.

Στη Σιάτιστα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Παράλληλα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει την Παρασκευή στη Σιάτιστα για την ιχνηλάτηση επαφών ενός κατοίκου Άρτας, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο οποίος επισκέφτηκε τη γενέτειρά του τις ημέρες του 15αύγουστου. Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι επαφές του νεαρού άντρα στον ΕΟΔΥ που ξεκίνησαν ήδη τα τεστ στο εργαστήρι μοριακής βιολογίας στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Θορυβημένη τοπική κοινωνία από θετική κοπέλα που πήγε σε πάρτι

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θορυβημένη παραμένει και η κοινωνία της Τοπικής Κοινότητας Εράτυρας επίσης του Δήμου Βοΐου, που σπεύδει να κάνει το τεστ ακόμα και σε ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα, από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι θετική στον ιό ήταν μια κοπέλα, που ήρθε σε επαφή με άτομα που επέστρεψαν από διακοπές. Τόσο η ίδια όσο και αρκετοί νέοι ήταν σε πάρτι που διοργανώθηκε στο χωριό στις 8 Αυγούστου. Ψυχραιμία συνιστά ο Πρόεδρος της Εράτυρας Γιώργος Βάρκας, στους κατοίκους μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, υπογραμμίζοντας ότι είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα τεστ που έχουν ήδη διενεργηθεί τα οποία συνεχίζονται.

Καθησυχαστική παραμένει η ιατρική κοινότητα καθώς στα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον covid 19, είναι χαμηλού ιικού φορτίου κ η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Ιορδάνη Ρωμιόπουλο.

Εν τω μεταξύ ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης , με τους Διοικητικές των νοσοκομείων, των ιατρικών, φαρμακευτικών κ οδοντοτριατικών συλλόγων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων ενώ κάλεσε και την 3 ΥΠΕ. Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τη κατάσταση από τον λοιμοξιολόγο Ιορδάνη Ρωμιόπολο συνεργάτη του ΕΟΔΥ, στην Δυτική Μακεδονία, ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης στο ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

1 σχόλιο:

  1. Προσοχή στα σούπερ μαρκετ και στα καφε με ανεύθυνους ιδιοκτήτες.Υπάρχουν και καφέ με σοβαρούς ανθρώπους που το βλέπεις ότι προσέχουν ,υπάρχουν και τα στέκια ανεύθυνων που ουσιαστικά είναι στέκια κάγκουρων χωρίς σπίτι να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365