Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Πέντε νεκροί σε λίγες ώρες στην Ελλάδα – 221 συνολικά θάνατοι

Ο κορονοϊός χτυπάει δίχως έλεος την Ελλάδα

Θερίζει ο κορονοϊός, καθώς πέρα την άνοδο των κρουσμάτων υπάρχει δραματική αύξηση των νεκρών. Σε κατάσταση συναγερμού οι υγειονομικές αρχές.

 
Ο κορονοϊός χτυπάει δίχως έλεος την Ελλάδα που μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετρά πέντε νεκρούς από τη φονική επιδημία.

Οπως είναι φυσικό έχει σημάνει συναγερμός για τον κορονοϊό, την ώρα που τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και ο προβληματισμός είναι μεγάλος. 

Ο αριθμός των νεκρών στην πατρίδα μας έφτασε συνολικά τους 221 με τελευταίο θύμα έναν 70χρονo άνδρα με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από την Κατερίνη.

Νωτίτερα είχαν χάσει τη ζωή τους δύο ηλικιωμένες που είχαν βρεθεί θετικές στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Πρόκειται για μια 91χρονη ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και μια 88χρονη που αμφότερες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ο κορονοϊός «σκότωσε» δύο ακόμη συνανθρώπους μας, καθώς κατέληξαν ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Είχε πολλά προβλήματα με εικόνα μη αντιστρέψιμη, Ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδας και προστάτη.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας

Στο μεταξύ παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για διασπορά.

Στον οίκο ευγηρίας επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 36 κρουσμάτων , εκ των οποίων οι 33 είναι ένοικοι και οι 3 εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κρούσμα προήλθε από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με νεαρό άτομο που πραγματοποίησε διακοπές στη Χαλκιδική και είχε πάει σε συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365