Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

Έρευνα: Αυτού του είδους η τελετή γάμου οδηγεί στα περισσότερα διαζύγια

Διαβάστε λεπτομέρειες

Κεφάλαιο «γάμος». Η προετοιμασία για το Μυστήριο μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να διαρκέσει ακόμα και έναν χρόνο, με τους επιστήμονες να έχουν μία πολύ σημαντική αποκάλυψη να μας παρουσιάσουν.


Μια αποκάλυψη που αφορά στο budget του γάμου, το οποίο φέρεται να σχετίζεται άμεσα με την πρόβλεψη επιτυχίας της σχέσης των δύο συντρόφων στο σύνολό της. Τι εννοούμε;

Ότι πλέον είμαστε σε θέση να προβλέψουμε ένα πιθανό διαζύγιο ήδη από τη στιγμή που θα πατήσουμε το πόδι μας στη δεξίωση του γάμου. Έρευνα των Αμερικανών οικονομικών επιστημόνων Andrew Francis-Tan και Hugo Mialon, η οποία βασίστηκε στη μελέτη 3.000 γάμων που τελέστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζει πως τα χρήματα που θα ξοδέψει κάθε ζευγάρι για την τελετή του γάμου του, είναι αντιστρόφως ανάλογα της επιτυχίας της σχέσης.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το δαχτυλίδι με το οποίο η μέλλουσα νύφη δέχτηκε την πρόταση του γάμου από τον αγαπημένο της. Οι ειδικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως όσο πιο οικονομικό είναι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει το ζευγάρι να μείνει μαζί και αγαπημένο.

«Από το δείγμα αντρών που εξετάσαμε, όσοι ξόδεψαν χρήματα από 2.000 δολάρια έως 4.000 δολάρια για το δαχτυλίδι που έκαναν την πρόταση γάμου στη σύντροφό τους, είχαν 1,3 πιθανότητα παραπάνω να πάρουν διαζύγιο, σε σχέση με εκείνους που έδωσαν από 500 δολάρια έως 2.000 δολάρια», υποστήριξαν οι ερευνητές.

Αυτό πιθανότητα έχει να κάνει με την έμφαση που δίνει το ζευγάρι στην «ικανοποίηση των τρίτων». Την προσπάθειά του, δηλαδή, να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του, ξεχνώντας τα πραγματικά ωραία και ουσιαστικά.

Κάτι που συνεχίζει να υφίσταται στον έγγαμο βίο.

Αυτό που δεν θα μπορούσε να μην τονιστεί, πάντως, είναι το γεγονός πως όταν δύο σύντροφοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μεταξύ τους σχέση, δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να αρκεστούν στα λίγα και να ζήσουν τη στιγμή…

Πηγή: limeandlife.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365