Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Στην κόψη του ξυραφιού η εξόφληση του ΕΛΓΑ

Η πληρωμή, υπενθυμίζεται, είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου

Σιγή ιχθύος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον ΕΛΓΑ σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η εξόφληση σε μία δόση του 35% του οφειλόμενου υπολοίπου των αποζημιώσεων του έτους 2019. 



Η πληρωμή, υπενθυμίζεται, είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε, με τις διαρροές να αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων ακόμη και σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου. Ωστόσο, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», τουλάχιστον μέχρι και χθες –πριν, δηλαδή, από την εκτύπωση της εφημερίδας– ούτε και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή.

Παρασκήνιο

Σημειώνεται ότι το ποσό των 63,5 εκατ. ευρώ, που προβλέπεται να καταβληθεί σε μία δόση, προέκυψε μετά την επιχορήγηση του ΕΛΓΑ με 35 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό. Την ανακοίνωση είχε κάνει το ΥΠΑΑΤ στις 6 Ιουλίου, υπογραμμίζοντας τη σύμφωνη γνώμη του τότε υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Από τότε μέχρι σήμερα φαίνεται πως έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα, καθώς, όπως μαθαίνουμε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προέβη σε διορθωτικές παρεμβάσεις των επιμέρους πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι τα αρχικά σχέδια του υπουργείου άλλαξαν, γεγονός που εξηγεί και την καθυστέρηση. 

Από την πλατεία Βάθη, πάντως, επιμένουν πως η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, δηλαδή θα καταβληθεί σε μία δόση. Ωστόσο, οι δικαιούχοι παραγωγοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς όλα δείχνουν πως η ημερομηνία πληρωμής μετατίθεται για την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Πηγή: ypaithros.gr 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365