Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η εκπληκτική παραλία με το μακάβριο όνομα

Η παραλία Νεκροταφείο βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά από το Ναύπλιο

Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες στην Ελλάδα με παράξενα και ιδιαίτερα ονόματα που δεν ακούς συχνά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις παραλίες. 



Μπορεί να ακούσεις τα πιο απίθανα ονόματα και συνήθως πίσω από αυτά ακούγεται μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Έτσι λοιπόν και δίπλα στο Ναύπλιο υπάρχει μια παραλία με ένα παράξενο και θα πούμε μακάβριο όνομα. Ο λόγος για το… Νεκροταφείο. Κι όμως αυτό είναι το όνομα της συγκεκριμένης παραλίας η οποία είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Και υπάρχει, βέβαια, λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη παραλία ονομάζεται έτσι.

Νεκροταφείο: Η παραλία με το μακάβριο όνομα στο Ναύπλιο

Η παραλία Νεκροταφείο βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά από το Ναύπλιο. Είνα μια μικρή αλλά πανέμορφη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο. Φυσικά δεν μιλάμε για καμία οργανωμένη παραλία στην Αργολίδα αφού δεν είναι καν γνωστή στο ευρύ κοινό. Το σημείο εντόπισε και κατέγραψε σε βίντεο η ομάδα Up Drones που ανέβασε στο κανάλι της στο Youtube.

Γιατί, όμως, μπορεί να ονομάζεται Νεκροταφείο η συγκεκριμένη παραλία; Ο λόγος είναι ο προφανής και δεν κρύβεται καμία ιδιαίτερη ιστορία από πίσω. Η αλήθεια είναι απλή. Ακριβώς πάνω από την παραλία βρίσκεται ένα νεκροταφείο. Και μπορεί η θέα της παραλίας όταν κοιτάς πίσω από την παραλία να είναι το νεκροταφείο αλλά μπροστά σου ανοίγεται ένα ατελείωτο και ειδυλλιακό μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις. Οι εικόνες από ψηλά είναι πραγματικά μαγικές και δεν χορταίνεις να βλέπεις τις εικόνες και τα τοπία.

Η πρόσβαση στην παραλία με το μακάβριο όνομα στο Ναύπλιο είναι εύκολη. Ωστόσο, επειδή υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι που πρέπει να περπατήσεις καλό είναι να έχεις μαζί σου και αθλητικά παπούτσια. Ξεκινώντας από την Αθήνα θα χρειαστείς μόλις δύο ώρες για να βρεθείς εκεί και να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.

Για να πάρεις μια γεύση από το τι εικόνες θα αντικρίσεις όταν θα φτάσεις στην παραλία Νεκροταφείο στο Ναύπλιο δες το παρακάτω βίντεο. Θα δεις τα πανέμορφα νερά της παραλίας αλλά και το περίφημο νεκροταφείο που έδωσε στην αμμουδιά το όνομά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365