Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Κορονοχρέη: Έρχεται παράταση αναστολής πληρωμής και ρύθμιση

Ο Θ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι οι προθεσμίες για την εξόφληση των χρεών στο δημόσιο, που τέθηκαν σε αναστολή κατά την καραντίνα, θα μεταφερθούν στο τέλος του χρόνου

Την παράταση της αναστολής πληρωμής των οφειλών προς το δημόσιο, που επρόκειτο να εξοφληθούν την περίοδο του lochdown, μέχρι το τέλος του 2020, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομικής πολιτικής Θοδωρής Σκυλακάκης.



Ο Θ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι οι προθεσμίες για την εξόφληση των χρεών στο δημόσιο, που τέθηκαν σε αναστολή κατά την καραντίνα, θα μεταφερθούν στο τέλος του χρόνου.

Από εκεί και πέρα για την πληρωμή των συγκεκριμένων χρεών θα ενεργοποιηθεί ειδική ρύθμιση με δύο εκδοχές: 12μηνη άτοκα και 24μηνη με χαμηλό επιτόκιο. Και στις δύο περιπτώσεις η έναρξη καταβολής δόσεων θα είναι στα τέλη Ιανουαρίου 2021.

Επίσης έκανε γνωστό ότι εξετάζεται να υπάρξουν ειδικές παράμετροι για τις εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί βαριά από την κρίση και δεν θα έχουν εισοδήματα μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2021.

Για την πορεία των δημόσιων οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε μόνο την μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 50 ετών, που είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Έχουμε και μια υγειονομική κρίση και έχουμε μπροστά μας και τουλάχιστον ένα δύσκολο φθινόπωρο, μέχρι να δούμε και πότε θα έρθει το εμβόλιο. Πρόσθετα, η χώρα στηρίζεται στον δανεισμό. Έχουμε ένα καλό επιτόκιο, λόγω και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι αγορές και οι εταίροι μας στην πορεία της οικονομίας».

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Όταν έχεις τεράστια απώλεια εσόδων, όπως από τον τουρισμό, έχεις παράλληλα τεράστια έξοδα για την κάλυψη των αναγκών, πρέπει να καλύψεις τα υπάρχοντα διαθέσιμα του Δημοσίου, για να υπάρχουν διαθέσιμα. Γι΄ αυτό και επιμένουμε σε μέτρα που είναι εξατομικευμένα, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή». Ενώ συμπλήρωσε ότι «το μέτρο ξεκίνησε δειλά, διότι στην αρχή υπήρχε μια επιφύλαξη από τους λογιστές, αλλά φάνηκε ότι δίνονται όσα χρήματα πρέπει σε κάθε επιχείρηση. Τώρα, θα διευρυνθεί η τρίτη φάση, ώστε και να είναι μεγαλύτερο το ποσό και να υπαχθούν πολλοί περισσότεροι στο μέτρο, αλλά και θα αλλάξουν και κάποιες παράμετροι, ώστε να αξιοποιήσουν το μέτρο και άλλοι».

Για τον ΦΠΑ, ο Θ. Σκυλακάκης τόνισε ότι δεν συζητείται μόνιμη μείωση, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τέλος, προανήγγειλε δέσμη μέτρων για την στήριξη των άνεργων για την εύρεση εργασίας, την κατάρτιση τους και την παράταση στις προθεσμίες για την εξόφληση οφειλών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365