Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Λάκης Προκοπίδης για τα μπάζα που υπάρχουν στα ποτάμια: Ευθύνη του Δήμου είναι η απομάκρυνση τους και η αποκατάσταση του τοπίου

Επίσης,  αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου του δήμου και κυρίως της πόλης της Αριδαίας

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 7/8/2020 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμωπίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το μέλος της Επιτροπής Ευάγγελος Προκοπίδης, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης, σειρά θεμάτων, που άπτονται της λειτουργίας της Επιτροπής.



Το κυρίαρχο ζήτημα που τέθηκε, αφορά την εναπόθεση στις κοίτες των ποταμών, κάθε είδους στερεών αποβλήτων, που αφ΄ ενός μεν μολύνουν το περιβάλλον και δημιουργούν άσκημη εικόνα και αφ΄ ετέρου δημιουργούν προβλήματα στη ροή των νερών των ποταμών. Ευθύνη του Δήμου είναι η απομάκρυνση όλων στερεών αποβλήτων και η αποκατάσταση του τοπίου.

Με την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, όλα αυτά τα υλικά θα πρέπει να , μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία.

Μια σημαντική παρέμβαση, αποτελεί το νέο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων που εξαγγέλθηκε και τέθηκε σε διαβούλευση από την Κυβέρνηση. Ο Δήμος θα πρέπει να προβεί σ΄ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ένταξή του στο πρόγραμμα.

Για το θέμα των πεζοδρομήσεων, όπως αυτές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της μερικής επικαιροποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Αριδαίας, τόνισε ότι η αγορά και η λειτουργία της πόλης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Θα πρέπει να σκεφθούμε «έξυπνες» παρεμβάσεις και πεζοδρομήσεις, κυρίως καθέτων των δύο οδικών αξόνων της πόλης, όπως αυτές που υλοποιήθηκαν επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Αγιάνογλου. Παρεμβάσεις που έδωσαν μια άλλη εικόνα στην πόλη και βοήθησαν στην οικονομική της ανάπτυξη.

Επίσης,  αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου του δήμου και κυρίως της πόλης της Αριδαίας, όπου η κατάσταση είναι τραγική και απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις.
Τέλος, για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

3 σχόλια:

  1. Η Αντιπολίτευση έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται με το έργο του βιολογικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα δεις την Τρίτη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και αδύναμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365