Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Συναγερμός: Κρούσμα κορωνοϊού και σε τέταρτο γάμο - Καλεσμένος στη Λάρισα

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι τρεις γάμοι, που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Σέρρες τις προηγούμενες ημέρες, αποτέλεσαν εστίες κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ύστερα από τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα.



Σύμφωνα με το larissanet, πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ένα από τα τρία κρούσματα κορωνοϊού ήταν καλεσμένος σε γάμο που τελέστηκε στην περιοχή, με συνέπεια να υπάρχει ανησυχία σχετικά με την πιθανή διασπορά του ιού. Αποτελέσματα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα από αύριο, όπως αναφέρει το onlarissa.

Να σημειωθεί πως κατόπιν εντολής της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στους χώρους του, μετά και το θετικό δείγμα σε ειδικευόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι τρεις γάμοι, που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Σέρρες τις προηγούμενες ημέρες, αποτέλεσαν εστίες κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον χάρτη του κορωνοϊού, εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Εβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Οπως μετέδωσε το evros-news, θετική στον ιό βρέθηκε μια κοπέλα, η οποία παρέστη στον γάμο φιλικού της ζευγαριού. Η κοπέλα μετά το Μυστήριο δεν αισθανόταν καλά και πήγε σπίτι της. Τελικά, πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Αμεσα ενημέρωσε τους ανθρώπους που ήρθε σε επαφή και τουλάχιστον 20 άτομα έδωσαν δείγμα.

Ανησυχία υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, καθώς όσο περνούν οι ημέρες τα κρούσματα, που συνδέονται με γάμο στη συμπρωτεύουσα, αυξάνονται. Τα πρώτα άτομα παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα την Τρίτη, λίγες ημέρες μετά τον γάμο, και λίγες ώρες αργότερα βγήκαν θετικά σε κορωνοϊό, ενώ μία ημέρα μετά ομάδα καλεσμένων έσπευσε να υποβληθεί σε τεστ. Αρχικά, από τα 12 άτομα που ελέγχθησαν, τα 10 ήταν θετικά και όσο περνούν οι μέρες τα κρούσματα αυξάνονται, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί έως τώρα 21, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο γαμπρός, η νύφη, η μητέρα του γαμπρού και ο dj.

Παρόμοια περίπτωση και στις Σέρρες, καθώς, σύμφωνα με το rthess, αδελφός του γαμπρού και δύο ξαδέλφια τους από την Αθήνα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365