Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές! Με εντολή Μητσοτάκη

Δωρεάν θα δοθούν οι μάσκες στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Δωρεάν θα δοθούν τελικά οι μάσκες στα σχολεία μετά από απόφαση του πρωθυπουργού. “Σύγχυση” με τα όσα είπε η Νίκη Κεραμέως που ανέφερε… το αντίθετο. Μπαίνουν μπρος 9.000 προσλήψεις στην καθαριότητα.

 
Δωρεάν θα δοθούν οι μάσκες στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.

“Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές” είπε ο υπουργός  μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Πάντως, οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν σύγχυση, καθώς λίγα λεπτά πριν τα όσα είπε ο ίδιος, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος των μασκών θα επιβαρύνει τους γονείς…

Μιλώντας αργότερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην ΕΡΤ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι δωρεάν μάσκες θα πάρουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί, σε όλες τις βαθμίδες. “Ό,τι ισχύσει για τους μαθητές θα ισχύσει και για τους καθηγητές πρωτοβάθμας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”…

Ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε επίσης στο ΣΚΑΪ, ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. “Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα” διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365