Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: «Να επανεξεταστεί το αίτημα για οικονομική ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων»

Δελτίο Τύπου

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με θέμα την οικονομική ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων.



Επαναφέροντας το αίτημα που είχε καταθέσει με κοινοβουλευτική του ερώτηση στις 4 Μάϊου, ο κ. Σταμενίτης τονίζει στην επιστολή του ότι μια από τις επιπτώσεις της επιβολής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 ήταν και οι μεγάλες οικονομικές απώλειες για τα Πολιτιστικά Σωματεία και τους Συλλόγους ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με το Βουλευτή, η αναγκαία απαγόρευση της διεξαγωγής των καθιερωμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων στέρησε από τα σωματεία και τους συλλόγους μια σημαντική πηγή των εσόδων τους, σε πολλές περιπτώσεις ίσως και τη μοναδική. 

Δεδομένων των παραπάνω ο Βουλευτής επισημαίνει ότι κρίνεται απολύτως απαραίτητο να εξεταστεί το πλαίσιο των μέτρων στήριξης που μπορούν να ληφθούν από την Πολιτεία για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Πολιτιστικά Σωματεία, προκειμένου τα παραπάνω να μην οδηγηθούν σε παύση λειτουργίας. 

Ο κ. Σταμενίτης κλείνει την επιστολή του τονίζοντας ότι είναι σημαντικό στη δύσκολή αυτή συγκυρία η Πολιτεία να βρεθεί δίπλα στους ανθρώπους που στο πέρασμα των χρόνων κρατούν, με προσωπική φροντίδα και αδιάλειπτη προσφορά, ζωντανή την ελληνική παράδοση και τα τοπικά ήθη και έθιμα. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προηγούμενες ενέργειες του Βουλευτή σχετικά με το ζήτημα: https://stamenitis.gr/politistikoi-sullogoi-stamenitis/

1 σχόλιο:

  1. Έλεος Κύριε σταμενιτη βοηθήσατε τον πρωτογενή τομέα τώρα σας έμειναν τα χορευτικά να ενισχύσετε έλεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365