Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Τρισάγιο στο ηρώων της κεντρικής πλατείας του Άνω Γαρεφίου με αφορμή την επέτειο θανάτου του Καπετάν Γαρέφη (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, στις 11πμ, η Τοπική Κοινότητα Γαρεφίου Αλμωπίας και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης Αλμωπίας,  έκαναν τρισάγιο στο ηρώων της κεντρικής πλατείας του Άνω Γαρεφίου με αφορμή την επέτειο θανάτου του Καπετάν Γαρέφη, και υπέρ αναπαύσεων των ψυχών  όλων των γηγενών Μακεδονομάχων.



Λόγω των περιοριστικών μέτρων του Κορωναϊού, το τρισάγιο είχε προγραμματιστεί να γίνει στο βουνό στο σημείο της μάχης με τους κομιτατζήδες και του τραυματισμού του Καπετάν Γαρέφη αλλά και για να εγκαινιάσουμε το απέριττο  μνημείο που με εξαιρετική ευαισθησία και προσωπική εργασία κατασκεύασε ο Ιωάννης Γκιώσης με τους γιούς του.
     
Οι βροχοπτώσεις εμπόδισαν την μετάβαση στο βουνό και την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε το τρισάγιο να γίνει στο ηρώων του χωριού. Για τον λόγο αυτόν δεν ήταν δυνατό να σταλούν προσκλήσεις ή ακόμα και να ειδοποιηθεί κάποιος τηλεφωνικά. 
     
Στο τρισάγιο συμμετείχαν, εκτός του Παπα Μάρκου και των ψαλτών, τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαρεφίου  Πέτρος Νικολάου και όσοι το άκουσαν στην εκκλησία και βρέθηκαν, εκείνη την ώρα, στον χώρο των μνημείων στο κέντρο του χωριού.               
Μετά την προδοσία της συμφωνίας των Πρεσπών, που η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε και η σημερινή φανατικά εφαρμόζει, είναι μεγαλύτερη η ανάγκη διατήρησης της μνήμης όσων αγωνίσθηκαν και έχυσαν το αίμα τους  για την Ελληνικότητα των Μακεδόνων.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                 
Δημήτριος Γιουματζίδης                                 


2 σχόλια:

  1. πάντα είχα μια απορία: ποιός ελέγχει τι , ποιός ορίζει τι, με βάση ποια ιστορία και ποιές πηγές για το ποιός ειναι μακεδονομάχος και ποιός όχι...περίεργες ιστορίες με όλα αυτά του παρελθόντος.
    Κανονικά θα έπρεπε να φιάχνουμε συλλόγους με απόγονους Οραματιστών του μέλλοντος...
    Μεγάλο έγκλημα αυτό το κόλλημα με το παρελθόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάζουν στη μέση το μνημόσυνο του Καπετάν Γαρέφη ο Μπάτσης και ο Μπίνος, άφαντος ο σύλλογος του Γαρεφείου κ πετάγεται από το πουθενα ένας Γιουματζίδης πρόεδρος ταχα ενός συλλόγου και στήν ουσία παίρνει τη θέση του μπατση σαν κανα γραφείο τύπου. Ποιος ο ρόλος του συλλόγου αυτού δεν έχω αντιληφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365