Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Αλμωπία: Επικίνδυνες κόντρες νεαρών με μηχανάκια

Ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, αφού μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα

Μεγάλη και έντονη ανησυχία προκαλεί το καλοκαιρινό φαινόμενο με τις κόντρες με μηχανάκια, νεαρών, σε πολλές περιπτώσεις ανήλικων οδηγών.


Είτε στον Περιφερειακό της Αριδαίας, είτε στον δρόμο Σωσάνδρας - Αριδαίας, είτε σε άλλους δρόμους του Δήμου, νεαροί οδηγοί κυρίως τις βραδινές ώρες δοκιμάζουν τις επιδώσεις τους στην ταχύτητα. 

Ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, αφού μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα. 

Επίσης πολλοί νεαροί με την δήθεν μαγκιά που νομίζουν ότι πουλάνε περνάνε από τοπικές κοινότητες, αλλά και μέσα από την Αριδαία και αναστατώνουν τους πολίτες με τον θόρυβο που κάνουν τα μηχανάκια τους. Μάλιστα κάποιοι είναι τόσο θρασείς που βρίζουν και κάνουν χειρονομίες σε πολίτες που τους κάνουν παρατήρηση, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη παιδείας που έχουν.

Μεγάλη φυσικά ευθύνη για όλο αυτό έχουν οι οικογένειες των νεαρών, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανήλικοι και δεν τους περιορίζουν.

Σίγουρα μεγάλη ευθύνη έχει και η αστυνομία, που κάθε καλοκαίρι δεν έχει καταφέρει να περιορίσει το συγκεκριμένο φαινόμενο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα πάντως έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι, αλλά δεν είναι αρκετό.

Ας ελπίσουμε να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

16 σχόλια:

  1. πολύ εύστοχο άρθρο. όλα ξεκινάνε απο τους γονεις. αυτοί πρεπει να περιορίσουν τα παιδιά τους. γιατι κατι λαθος να πάρει στην καλύτερη περίπτωση θα τραυματιστούν, κάτι που κανείς γονιός δεν θέλει. προσέχετε για να έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε καραμητρο 40αρη η 45αρη γονιε, γιατί υποκύπτεις στις πιέσεις του 15χρονου γιου σου και του αγοράζεις μηχανάκι με πειραγμένη εξάτμιση; Για να κάνει μαγκιές με μαρσαρισματα, με σούζες κα αγώνες ταχύτητας; Δεν καταλαβαίνεις ότι το παιδί σου κινδυνεύει και ότι δεν πάει καλά; Και καμαρώνεις κιόλας με τις μαλακιες που κάνει.
    Και κάτι αλλο: τα περισσότερα μηχανάκια είναι σε συγκεκριμένα χωριά βόρεια της Αριδαιας. Όσο για την αστυνομία.. Α! καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αστυνομία έχει την 2 ευθύνη, την πρώτη οι γονείς, εγώ όμως θέλω να σταθώ και κάπου αλλού.ξερετε κανένα αστυνομικό να τον έχουν γράψει για ταχύτητα, για κατανάλωση αλκοόλ, η για οποιαδήποτε άλλη παράβαση; Όλοι είναι νομιμοτατοι; Όχι βέβαια, απλά σε κάθε μπλόκο βγάζει ταυτότητα και λέει συνάδελφος. Αυτό το χάλι πρέπει να σταματήσει γιατί ο κόσμος τα έχει πάρει στο κρανίο με αυτές τις καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε στο ριζοχωρι κάνουν κόντρες τα αυτοκίνητα, εσείς λέτε για μηχανές; Αλλά εμείς έχουμε έναν πρόεδρο ύπνο βαθύ. Τον εγγονό στα λουτρά να βάλει, νερό φύλακα τον ψηφοφόρο, ρουσφετακια στους κατοίκους της Μηλιάς μπας και τον ξανά βγάλουν Πρόεδρο. Αυτόν θέλατε, αυτόν θα έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρετε ότι όλα αυτά γίνονται, όπως όλες οι άλλες παρανομίες στην αλλαγή της βάρδιας της αστυνομίας, που η αλλαγή για να γίνει θέλει 2 ώρες; Ούτε τσολιάδες να ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά αυτό στο ριζοχωρι που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Περνάνε μέσα από το χωριό γιατί είναι μια μεγάλη ευθεία, με 80-100 και ότι ακόμα δεν έγινε ατυχήμα είναι θαύμα. Και φυσικά και έχει ευθύνη ο πρόεδρος που τόσα χρόνια βλέπει να τρέχουν καθουμενος κάτω στο πλατάνι χωρίς να τον νοιάζει. Ο κόσμος του χωριού του χτύπησε πολλές φορές το καμπανάκι, ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει τίποτα. Όπως λέει και αυτός κάντε τον σταυρό σας και δεν θα γίνει τίποτα. Μου αρέσεις Κρόιφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νιώθουν αυτές οι ηλικίες 15 - 20 ειναι τελείως αποβλακωμενα με τα μηχανάκια. Κλείδωμα στο δωμάτιο και οι γονείς να καίνε τα μηχανάκια. Παντα γινόταν και πάντα θα συνεχίσουν δυστυχώς να γίνονται. Θανατηφόρα τροχαία κάθε χρόνο άπειρα. Να τα κλειδώνετε ρε τα παιδιά σας μακρυά από μηχανάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο δρόμο πευκωτου Νεοχωρίου γίνονται κόντρες όλο το καλοκαίρι.. και μάλιστα ακούγονται έως την πλατεία του Νεοχωρίου. Ο θεός να τα φυλάει τα παιδιά και όλους εμάς που οδηγάμε εκεί γύρω,γτ από γονείς κ αστυνομία δεν περιμένω τίποτα. Έγινε ένα τροχαίο στην περιοχή,ακόμη κλαίμε κ θα κλαίμε νέο αίμα στην άσφαλτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε κάπου στην μέση είναι και το βορεινο !!!!!

      Διαγραφή
  9. Τα ιδια γεινοντε και στην κοινοτιτα θεωδορακιου αριδεας με μια ομαδα απο πιτσιρικια με τους γονεις να καμαρονουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή η αντιπολιτευτικη χαζομάρα που διαβάζω με τρελαίνει. Ο καθένας γράφει οτι του κατέβει. Τι δουλειά έχει ο πρόεδρος με την ταχύτητα στο χωριό; τα έχουμε χάσει; Αν δεν γουστάρετε τον πρόεδρο του χωριού ξύδι. Υπεύθυνη για την ταχύτητα είναι η τροχαία Κράτα τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου και κάνε καταγγελία. Αλλά σιγά μη το κάνεις εσυ ξέρεις μόνο να κρίνεις και άστοχα. Τι κομπλεξικός που είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάτι γονείς με την συμπεριφορά του 4:14 και 4:01βγαζουν παιδιά με αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά που περιγράφετε. Για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ οι ίδιοι Αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη μόνο κρίνουν. Η λύση ; ο πρόεδρος! Μεγαλύτερη βλακεια δν έχω ξανακούσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά που γίνει το κακό
    Στις συζητήσεις όλος ο κόσμος αναφέρει αυτά είναι τα δύσκολα.
    Αλλά μέχρι να γίνει το κακό στα φρύδια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιος πρόεδρος μωρέ; Τι λόγος του πέφτει του πρόεδρου για τον κάθε ασυνείδητο που τρέχει λες και δεν υπάρχει αύριο; Όποιος βλέπει τι γίνεται και τον ενδιαφέρει, ας κρατήσει πινακίδες να κάνει μια καταγγελία.. όλα τ' αλλά είναι λόγια. Να δούμε μέχρι πότε θα ζούμε με την ελπίδα μη τυχόν γίνει κανένα τροχαίο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καθημερινά τις νύχτες μετά τις 00:00 τα μεσάνυχτα γίνονται κόντρες με μηχανές μεγάλου Κυβισμού..μάλιστα με στοιχήματα στον δρόμο της ευθείας Ξιφιανης-Αψαλου.Παρακαλω να επέμβει η αστυνομία προτού χαθούν ανθρώπινες ζωές..Έχουν και τσιλιαδορους για τυχόν εμφάνιση της Αστυνομίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365