Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Μία εστία καταρροϊκού πυρετού εντοπίστηκε στην Π.Ε. Πέλλας

Δεκαοκτώ εστίες καταρροϊκού πυρετού έχουν εμφανιστεί στη Βόρεια Ελλάδα από τις 30 Ιουλίου ως τις 11 Αυγούστου

Ο καταρροϊκός πυρετός δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ούτε με τα τσιμπήματα κουνουπιών, ούτε με την κατανάλωση κρέατος, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.



Δεκαοκτώ εστίες καταρροϊκού πυρετού έχουν εμφανιστεί στη Βόρεια Ελλάδα από τις 30 Ιουλίου ως τις 11 Αυγούστου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μία εστία αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τρεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, εννιά στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, και τρεις στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει έκκληση για αυξημένη επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων στην εκτροφή και διακίνηση ευαίσθητων στη νόσο ειδών ζώων (κτηνοτρόφων, μεταφορέων και εμπόρων ζώντων ζώων). Παράλληλα επισημαίνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, ορίζονται ζώνες ελέγχου σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από κάθε εστία, προστασίας, σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων και επιτήρησης, σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων.

Ο καταρροϊκός πυρετός είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με αρθρόποδα, αιματοφάγα κουνούπια, τόσο στα αιγοπρόβατα όσο και στα βοοειδή και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ούτε με τα τσιμπήματα κουνουπιών, ούτε με την κατανάλωση κρέατος, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365