Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Νίκος Παρούτογλου: Ανακοίνωση για το τέλος της συνεργασίας με τον Χρήστο Μπάτση

Ανακοίνωση

Είναι πραγματικά δύσκολο σε μια συγκυρία πολιτικού «αυτισμού», με κύρια χαρακτηριστικά του,  τον λαϊκισμό ,την πελατειακή σχέση ,την διαφθορά και την διαχείριση ,να δημιουργήσεις νοοτροπία και κουλτούρα συνεργασιών. 



Όλα αυτά , σε μια περίοδο, όπου οι πολίτες εξέπεμπαν  ένα και μόνο μήνυμα «Βρείτε τα ,μην συγκρούεστε άγονα ,συνεργαστείτε». 

Αυτό ήταν περίπου το κλίμα της κατάρρευσης στις αρχές του 2010. 

Η αυτοδιοίκηση αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της σκληρής αυτής πραγματικότητας
Ενώ θεωρητικά  στα προεκλογικά κείμενα όλοι συμφωνούσαμε και προτάσσαμε την συμμετοχικότητα ,την συλλογικότητα , τον διάλογο, την λογοδοσία ,την καινοτομία  την πρόοδο, το "άλλο" σχέδιο ανάπτυξης, στην πράξη , ξαναγυρίζαμε στα ίδια. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, επανερχόμασταν στην διαχειριστική νοοτροπία..!
    
Η Αλμωπία είναι ο δήμος με μια πρωτοφανή πρωτοτυπία , από την επόμενη μέρα των εκλογών να ασχολούμαστε με τις επόμενες εκλογές..!!

Εμείς συνεπείς στην υπέρβαση των παραπάνω παθογενειών ,αποφασίσαμε  αυτό που φάνταζε απλησίαστο. 
 
Την οδό της συνεργασίας!!
Γνωρίζοντας απόλυτα την απουσία αυτής της  κουλτούρας και τον δύσκολο δρόμο τον οποίο επρόκειτο να ξεκινήσουμε, ώστε να την εδραιώσουμε και να  βαδίσουμε σε  μία νέα εποχή με υγιείς πολιτικές μεθόδους και τακτικές, τολμήσαμε με θάρρος και ειλικρίνεια σε αυτό το δύσκολο και υπερβατικό εγχείρημα.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε το τέλος της συνεργασίας !!!
       
Λόγοι αυτής της απόφασης, είναι η έλλειψη πραγματικής θέλησης συνεργασίας ,μέσα από τον διάλογο και την συνεννόηση  με κύριο σκοπό ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής μας.
 
Δυστυχώς, η διαχείριση ,ο ανταγωνισμός ,τα δίμηνα, τα προσωπικά συμφέροντα. οι εγωπάθειες....η ανασφάλεια για τις επόμενες εκλογές, κατάφεραν να πνίξουν  κάθε αληθινή πρόθεσή μας.
 
Παρόλα αυτά,  ήταν μια πιλοτική αρχή για αναγκαίες συνεννοήσεις, συναινέσεις και υπερβάσεις συνεργασιών.

Δεν μετανιώνουμε ούτε και ακυρώνουμε αυτούς με τους οποίους προσπαθήσαμε για το καινούριο και  το αναγκαίο.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και στο μέλλον θα στοχεύουμε στην διαμόρφωση συνείδησης και κουλτούρας συνεργασιών και ευρύτερων συναινέσεων . Με αυτό τον στόχο πορευόμαστε και με αυτόν  θα συνεχίσουμε.
Αν κάτι είναι σίγουρο , αυτό είναι ότι, με την θεμελίωση «υγιών»  συνεργασιών,  σωστές αποφάσεις και λύσεις που φαντάζουν τώρα ουτοπικές, θα καταστούν ρεαλιστικές. 

Αυτό είναι το κλίμα και το μήνυμα της κοινωνίας και οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Αυτός είναι και ο μονόδρομος για την πραγματική αναγέννηση της περιοχής μας.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ»
ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

8 σχόλια:

  1. δυστυχώς η Δημοτική αρχή υπό την πίεση της κατακραυγής από πολύ κόσμο για την ανυπαρξία έργου, απάντησε με σωρεία δίμηνων κλπ προσλήψεων φωτογραφικά.Ότι χειρότερο.Μηδέν σχέδιο,μηδέν νέο πλάνο, μηδέν προοπτική.
    Έτσι επέρχεται η αποχώρηση του ''συνεταίρου πολιτικά'' Παρούτογλού που προφανώς βλέπει το ναύγιο.
    Το πρώτο σχόλιο? Άργησες κύριε Παρούτογλου να το καταλάβεις.Έχεις κι εσυ προσωπικά μεγάλες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρουτογλου ή είχες δίκιο και συνεργάστηκες ή αποδείχθηκες κι εσύ λίγος στη συνεργασία
      Η Αλμωπία είναι πολύ μικρή για να λες ότι δεν ήξερες και ότι έπεσες από τα σύννεφα
      Η αυμφεροντολογικη συνεργασία θυμίζει ΠΑΣΟΚ ΝΔ και Σύριζα Ανελ καιτο τέλος και των δύο το ξέρεις καλά
      Την ίδια τύχη έχουν όσοι είναι και με τον χώρο φύλακα και με τον αστυφύλακα
      Καλή τύχη και επιτέλους γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος όταν γράφεις
      Οι ανακοινώσεις θυμίζουν παιδί Λυκείου
      Εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε

      Διαγραφή
  2. Λυπάμαι περίμενα τουλάχιστον τους λόγους της απόφασης. Διμηνα όλοι βάζατε. Τα πράγματα έχουν όνομα εσύ δεν θελήσεις να το πεις. Αποδείχτηκε ότι και οι τέσσερις δεν ήσασταν άξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μήπως πρέπει να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για εμάς τοςυ ψηφοφόρους και όχι για αυτους που εκλέχτηκαν?
    Μήπως εμείς φταίμε για όλα ? Μήπως εμείς ψηφίζουμε χωρίς γνώσεις κρίση και πληροφόρηση σωστή?
    Αυτή ειναι η πραγματική συζήτηση.
    Μήπως αφού τραγικές φιγούρες παίρνουν τόσες εκατοντάδες ψήφους ,είναι δύσκολα τα πράγματα ?
    Όταν λέμε φεύγουν οι ικανοί απ τον τόπο μας αυτές θα είναι οι συνέπειες?
    Όταν λέμε θέλω έναν καλύτερο Δήμο ,ποιός θα στον κάνει καλύτερο? ο κουμπάρος σου (π.χ.)αν και είναι άνεργος αλλα ζητάει ψήφο?
    Επιτέλους ειναι κρίμα να νικάει στην Αλμωπία η αμορφωσιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολιτικός αυτισμός...ντροπή...Σε περίπτωση που όσοι γράφουν τους πολιτικούς λόγους δεν το γνωρίζουν: Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη αναπτυξιακή διαταραχή που τυπικά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 χρόνων της ζωής και επιδρά στην φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου, στις περιοχές της κοινωνικής αντίδρασης και της επικοινωνίας. Τα παιδιά και οι ενήλικες με αυτισμό έχουν τυπικές δυσκολίες στην λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, την κοινωνική συναναστροφή και τις δραστηριότητες παιχνιδιού και ελεύθερου χρόνου.

    Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, ο αυτισμός δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται κανείς, ούτε βέβαια επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως υποτιμητικός επιθετικός προσδιορισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτισμο εχει αυτος που το εγραψε το κειμενο.ειδαστε αναπηροι εσωτερικα πολιτικα σκουπιδια του τοπου.παρεμβαση εισαγγελεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δει κάποιος από μακριά ποιοι διοικούν το Δήμο θα νομίσει ότι τιμωρείται ο τόπος.Ένα μήνυμα στον όποιο θρασύ υπεραισιόδοξο υποψήφιο στην Αλμωπία:Κάντε αυτοκριτική. Είστε καλύτερος για να μας βελτιώσετε; Δεν θέλουμε έναν σαν κι εμάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σου έφταναν τα δικά σου διμηνα ;Γιατί δεν έβαλες και λίγους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365