Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Πέλλα Covid-19: Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση σε ποιον Δήμο συγκεκριμένα είναι τα κρούσματα

Πρέπει να τονίσουμε πως απο την αρχη που ξεκίνησε ο ιός στην χωρα μας, για τα κρούσματα ενημερώνει επίσημα ο ΕΟΔΥ

Πολλά και εύλογα είναι τα ερωτήματα των αναγνωστών του Aridaia365, γιατί τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχει ενημέρωση σε ποιόν Δήμο συγκεκριμένα είναι τα κρούσματα που ανακοινώνονται.


Πρέπει να τονίσουμε πως απο την αρχη που ξεκίνησε ο ιός στην χωρα μας, για τα κρούσματα ενημερώνει επίσημα ο ΕΟΔΥ, ο οποιος από την αρχή στις ανακοινώσεις του ανέφερε μόνο Περιφερειακή Ενότητα και οχι Δήμο. Ο Δήμος ή το χωριό στην εκάστοτε περίπτωση, γινόντουσαν γνωστά μονο από δημοσιογραφικη έρευνα.

Πλέον τις τελευταίες μέρες δεν διαρρέουν οι Δήμοι, με τους αρμόδιους να μας παραπέμπουν στις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. 

Τα κρούσματα τα αναλαμβάνει η πολιτική προστασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενω πάντα η Περιφέρεια βρίσκεται στην διάθεση τους για να βοηθήσει αν χρειάζεται στην ιχνηλάτιση.

Η άποψη μας είναι πως θα πρέπει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία, να ενημερώνουν επίσημα και υπεύθυνα σε ποιους Δήμους συγκεκριμένα βρίσκονται τα κρούσματα.

Τέλος να απαντήσουμε και στο ερώτημα γιατί δεν γίνονται ονόματα ασθενών γνωστα. Ο λόγος είναι πως υπάρχει ο νόμος των προσωπικών δεδομένων και σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπει να αναφέρουμε ονόματα. Επίσης βάση του συγκεκριμένου νομου δεν επιτρέπεται ουτε μέσα απο ποστ ή σχόλια σε κοινωνικά δίκτυα η αναφορά ονομάτων. Η μόνη περίπτωση να αναφερθεί όνομα είναι αν βγει δημόσια και το ανακοινώσει κάποιος από τους νοσουντες, οπως έγινε στην περίπτωση του Γιάννη Ουζουνη.

4 σχόλια:

  1. Κατανοητό για το όνομα αλλά 8α πρέπει να αναφέρεται η περιοχή συγκεκριμένα (πόλη, χωριό ) για να παίρνουν και οι πολίτες τα μέτρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ότι θα ήταν πρόβλημα να ανακοινώνονται οι δήμοι, αλλά τα μέτρα τους οι πολίτες θα πρέπει να τα παίρνουν ούτως ή άλλως. Όταν θα επιβεβαιωθεί κρούσμα ίσως να είναι αργά. Και κάποιος που πηγαινοέρχεται Έδεσσα Σκύδρα Γιαννιτσά κάθε μέρα για δουλειά και μένει ας πούμε Γιαννιτσά, τί σημαίνει; Ότι θα πρέπει να προσέχουν μόνο οι κάτοικοι Γιαννιτσών, αφού εκεί θα έχει καταγραφεί; Έτσι γίνεται η διασπορά, πάρτε το χαμπάρι. Τα υπόλοιπα είναι για κουτσομπολιό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εννοούσα αυτό αν αυτό κατάλαβες αλλά όπως βλέπετε υπάρχουν αυτοί που προσέχουν και οι άλλοι που μόνο αν φτάσει στη πόρτα τούς ξυπνάνε.

      Διαγραφή
  3. Κανιβαλισμος, στιγματισμος... Τα χρονια της λεπρας γινονταν αυτα... Μηπως θα θελατε να σημειωνεται κ το σπιτι του νοσουντα με μπογια? Ελεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365