Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Δήλωση Μητροπολίτη κ. Ιωήλ για ψευδή δημοσιεύματα με αφορμή τον Covid-19

Δελτίο Τύπου

Επειδή στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας εμφανίστηκαν παραπλανητικά δημοσιεύματα, τα οποία ψευδώς αποδίδονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, διευκρινίζουμε τα εξής:


Τις θέσεις του Σεβασμιωτάτου για την στάση των πιστών κατά την περίοδο της επιδημίας του ιού Covid-19 και ιδιαίτερα για την προσέλευσή τους στους ιερούς ναούς τις εκφράζει η από 27.3.2020 εγκύκλιός του σε συνδυασμό με τις απαραίτητες διευκρινίσεις του Δελτίου Τύπου της επομένης (28.3.2020) προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες της.Δημοσιεύματα όμως, που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, χρησιμοποιούν αυθαίρετα μικρό απόσπασμα της παραπάνω εγκυκλίου προσθέτωντας στην αρχή αυτού σύντομο κείμενο, το οποίο ουδέποτε έχει γραφεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης. Προφανώς ανήκει στον εμπνευστή αυτής της ψευδούς ειδήσεως. Παρουσιάζεται όμως τεχνηέντως με τρόπο που ο ανίδεος αναγνώστης θεωρεί πως πρόκειται για ενιαίο κείμενο του Σεβασμιωτάτου και μάλιστα πρόσφατο. Για παράδειγμα, ο λόγος: «Όταν φοράμε μάσκα εντός Ναού αμφισβητούμε τη χάρη του Αγ. Πνεύματος» ουδέποτε έχει γραφεί από τον Σεβασμιώτατο.

Χαρακτηρίζουμε τις εν λόγω αναρτήσεις ως ψευδείς ειδήσεις και παρακαλούμε τους πιστούς όπως και τα μέσα ενημέρωσης να τις αγνοήσουν, επειδή δεν αποτελούν παραπληροφόρηση μόνο αλλά και αιτία σκανδαλισμού του λαού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Ας φροντίσουν οι επίτροποι Κ οι ιερείς,κυρίως στα χωριά, ώστε οι πιστοί να φορούν μάσκα για την προστασία όλων. Όλοι τις έχουν στην τσάντα ή στην τσέπη και φοβούνται να τις φορέσουν, λόγω ειρωνικών σχολίων. Ας φερθούμε όλοι με ευσυνειδησία για το κοινό καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365