Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Θεοδώρα Τζάκρη: Ενίσχυση των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με γιατρούς και μέσα ατομικής προστασίας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του covid 19

Δελτίο Τύπου

Ενίσχυση των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με γιατρούς και μέσα ατομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων του covid 19.



Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία, λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων του covid 19 στην Π.Ε. Πέλλας και στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά, που οφείλονται στο άναρχο άνοιγμα του τουρισμού, ζητά την ενίσχυση των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με γιατρούς και μέσα ατομικής προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Τζάκρη ζητά: 
1) Την πρόσληψη 2 τουλάχιστον μονίμων γιατρών ειδικότητας Ακτινολόγου και 3 τουλάχιστον επιπλέον μονίμων γιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.
2) Την πρόσληψη 3 τουλάχιστον μόνιμων γιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής για τη στελέχωση των σημείων διαλογής των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
3) Την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης μονίμων ιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19, δεδομένου ότι οι συνήθεις διαδικασίες πρόσληψης μονίμων ιατρών διαρκούν από 7 έως 12 μήνες.
4) Την ενίσχυση των νοσοκομείων τα οποία σηκώνουν καθημερινά το τεράστιο βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας του covid 19 με γενικούς γιατρούς από όσα Κέντρα Υγείας δεν συμμετέχουν ενεργά ούτε στη διαδικασία της διαλογής, ούτε στη διεξαγωγή των tests covid 19.
5) Να προβεί το Υπουργείο Υγείας σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρατηρούνται  στα Νοσοκομεία σε γάντια.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ενίσχυση των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με γιατρούς και μέσα ατομικής προστασίας»

Καθώς οι πολίτες της Π.Ε. Πέλλας γίνονται μάρτυρες της αύξησης μέρα με την ημέρα των κρουσμάτων του covid 19 στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά και σε όλους τους δήμους της Πέλλας, εξαιτίας της αποτυχημένης διαχείρισης του ζητήματος της δημόσιας υγείας από την Κυβέρνηση με τρόπο που δεν συνάδει καθόλου με τη διαχείριση σοβαρού κράτους και σοβαρής κυβέρνησης, καθώς έσπευσε να ανοίξει τον τουρισμό με έναν τελείως αλλοπρόσαλλο τρόπο, βάζοντας ορδές τουριστών στα σύνορα από χώρες των Βαλκανίων, με ψεύτικες βεβαιώσεις που έφερναν οι ίδιοι, την ίδια στιγμή εντείνονται οι ανησυχίες τους για τη θωράκιση των υποδομών υγείας στην Πέλλα, που διαθέτει 2 νοσοκομεία και 4 Κέντρα Υγείας, τόσο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με αναγκαία μέσα προστασίας (γάντια), καθώς και για την ικανότητά τους να ανταποκριθούν αυτές στο ενδεχόμενο της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου της Έδεσσας με 2 τουλάχιστον μόνιμους γιατρούς ειδικότητας Ακτινολόγου, εφόσον ως το τέλος Αυγούστου θα έχουν αποχωρήσει από το Νοσοκομείο της Έδεσσας τρεις ακτινολόγοι και το νοσοκομείο θα μείνει με έναν μόνο ακτινολόγο και με 3 τουλάχιστον επιπλέον μόνιμους γιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής για την ενίσχυση του παθολογικού τμήματος και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων covid 19 στα σημεία διαλογής του νοσοκομείου, εφόσον σήμερα υπηρετούν σε αυτό μόνο τρεις παθολόγοι και έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτών (συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί) που προσέρχονται καθημερινά στο νοσοκομείο της Έδεσσας για να υποβληθούν σε μοριακό test. 

Στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, αντίστοιχα, αυτό που απαιτείται είναι η άμεση πρόσληψη 3 τουλάχιστον μόνιμων γιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής για την στελέχωση των σημείων διαλογής των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο ως ύποπτα κρούσματα. 
Η διαδικασία της πρόσληψης των γιατρών θα πρέπει, ενόψει της συγκυρίας που διανύουμε, να επισπευσθεί, δεδομένου ότι η συνήθης διαδικασία πρόσληψης ιατρού στο νοσοκομείο διαρκεί από 7 έως 12 μήνες. 

Στον αγώνα κατά του covid 19 απαιτείται, με έναν συνολικό σχεδιασμό, όσα Κέντρα Υγείας δεν συμμετέχουν ενεργά ούτε στη διαδικασία της διαλογής, ούτε στη διεξαγωγή των tests covid19, αυτά τα Κέντρα Υγείας να ενισχύσουν με ανθρώπινο δυναμικό (γενικούς ιατρούς κ.λπ.) τα όμορα νοσοκομεία τα οποία σηκώνουν καθημερινά το τεράστιο βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Επίσης παρατηρείται γενικά έλλειψη γαντιών ως μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με έναν συνολικό τρόπο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να εξασφαλισθεί η αυξημένη ζήτηση αυτού του πολύ σημαντικού μέσου ατομικής προστασίας. 

Για τους λόγους αυτούς, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1) Προτίθεσθε να προβείτε στην πρόσληψη 2 τουλάχιστον μονίμων γιατρών ειδικότητας Ακτινολόγου και 3 τουλάχιστον επιπλέον μονίμων γιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο της Έδεσσας; 
2) Προτίθεσθε να προβείτε στην πρόσληψη 3 τουλάχιστον μόνιμων γιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής για τη στελέχωση των σημείων διαλογής των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών;
3) Προτίθεσθε να προβείτε στην επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης μονίμων ιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19, δεδομένου ότι οι συνήθεις διαδικασίες πρόσληψης μονίμων ιατρών διαρκούν από 7 έως 12 μήνες;
4) Προτίθεσθε να ενισχύσετε τα νοσοκομεία τα οποία σηκώνουν καθημερινά το τεράστιο βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας του covid 19 με γενικούς γιατρούς από όσα  Κέντρα Υγείας δεν συμμετέχουν ενεργά ούτε στη διαδικασία της διαλογής, ούτε στη διεξαγωγή των tests covid19;
5) Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για να καλύψετε την αυξημένη ζήτηση στις υποδομές υγείας (νοσοκομεία, ΚΥ κ.λπ.) σε γάντια;

Η ερωτώσα βουλευτής 
Θεοδώρα Τζάκρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365