Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

15+2 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό!

Δες τα 17 πράγματα που πρέπει να κάνεις 

Μπορεί να αισθάνεσαι low αλλά δεν είσαι η μόνη που την έχουν παρατήσει ή που έχει παρατήσει κάποιον. Δες τα 17 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά από ένα χωρισμό για να νιώσεις καλύτερα..


1. Κάνε για μία τελευταία φορά όλα αυτά που θα σε κάνουν να πέσεις χαμηλά αλλά θα σου λύσουν απορίες και ερωτηματικά- δες σε ποιες έκανε like και ποιες του έκαναν like στα social media, μπες και διάβασε σχόλια μεταξύ τους, θύμωσε, εκτονώσου, βγάλε συμπεράσματα. Και μετά σκέψου πως δεν του αξίζει να ασχολείσαι τόσο και υποσχέσου στον εαυτό σου πως δεν σου αξίζει ούτε εσένα να νιώθεις όπως νιώθεις.  

2. Όταν είσαι έτοιμη, άλλαξε την κατάστασή σου στο facebook -είναι ανόητο να σε απασχολεί αυτό, αλλά καλό είναι αν ήσουν “σε σχέση με…” να επιστρέψεις στο single. Όσο το λες, τόσο το πιστεύεις. 

3. Κρύψε τις φωτογραφίες που έχεις βγάλει με τον πρώην σου -και τις είχες κάπου κορνιζαρισμένες. Διέγραψε κι αυτές που έχεις αποθηκευμένες στο κινητό σου -αν τις θέλεις ως αναμνηστικό μιας σχέσης πέρνα τις σε έναν υπολογιστή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι στο τηλέφωνό σου και να εμφανίζονται συνέχεια μπροστά σου. Είναι πλέον παρελθόν.

4. Όταν νιώσεις έτοιμη, βγες για καφέ, ποτό, γλυκό, (ότι σου κάνει όρεξη) με τις πιο στενές σου φίλες, αυτές που εμπιστεύεσαι τη γνώμη τους και πες τους χαρτί και καλαμάρι ότι έχει συμβεί. Πες τα μία φορά για να τα βγάλεις από μέσα σου και μετά επιδίωξε να μην τα ξανασυζητήσεις, δεν υπάρχει λόγος να ανακυκλώνεις την ίδια συζήτηση συνέχεια.

5. Άφησε τον εαυτό σου να θυμώσει, να στενοχωρηθεί, να κλάψει. Εκτονώσου για να τελειώσει όλο αυτό που μέσα σου σε πνίγει. 

6. Κάνε μόνη σου πράγματα τα οποία σε κάνουν να νιώθεις καλά. Ξεκίνα γυμναστική ή ένα άθλημα, κάποια δραστηριότητα που σου δίνει ευχαρίστηση και δεν χρειάζεσαι αναγκαστικά παρέα για να πας. Ότι σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σου κάνει καλό. 

7. Χάρισε όλα εκείνα εκείνα τα πράγματα που άρεσαν στον πρώην σου και σε εσένα καθόλου και βρίσκονται παντού στο σπίτι σου.

8. Οργάνωσε ένα 3ήμερο διακοπών με φίλους. Το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για να ξεπεράσεις ένα χωρισμό. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα διακοπών, προγραμμάτισε ένα σύντομο ταξίδι για να δεις φίλους σου ή τους γονείς σου που μένουν μακριά. Η αλλαγή περιβάλλοντος πάντα κάνει καλό. 

9. Κάνε μικροαλλαγές στην εμφάνισή σου που θα σε κάνουν να νιώσεις πιο όμορφη. Κάνε ανταύγειες ή πιο σκούρα τα μαλλιά σου, άλλαξε χτένισμα, φόρα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφη και σέξι. 

10. Αγόρασε καινούργια εσώρουχα για να νιώσεις έναν αέρα ανανέωσης και να προετοιμαστείς για όσα νέα έρχονται. 

11. Διάβασε βιβλία και δες ταινίες και σειρές που θα σε κάνουν να γελάσεις.

12. Κάνε μερικές τρέλες (που δε θα έκανες υπό άλλες συνθήκες) αλλά μην φερθείς χαζά. 

13. Κάνε όλα αυτά που σε ευχαριστούν, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν έκανες ποτέ γιατί ο πρώην σου δεν σε ακολουθούσε σε αυτά, δεν του άρεσαν ή τα κορόιδευε. 

14. Όταν έρχονται στο μυαλό σου περιστατικά από τη σχέση σας και σε παίρνει από κάτω, προσπάθησε να δεις την κατάσταση από ψηλά και να την απομυθοποιήσεις. Στο τέλος θα γελάς με αυτά που τώρα κλαις.

15. Αν δεν δουλέψει το παραπάνω, θυμήσου πως δε θα νιώθεις χάλια για πολύ καιρό. Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου πότε θα τον ξεχάσεις τελείως.

16. Μην μένεις στο σπίτι σου, αν αυτό σου φέρνει θλίψη και αρνητικές σκέψεις. Προσπάθησε να είσαι συνεχώς απασχολημένη με κάτι. 

17. Βρες τον εαυτό σου. Διάβασε βιβλία αυτοβοήθειας και μάθε να ζεις στο “τώρα”. Έτσι, θα συνειδητοποιήσεις πως είναι ανόητο να σε απασχολεί κάτι το οποίο δεν υπάρχει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365