Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%

Προβάδισμα 17 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για τα «Νέα Σαββατοκύριακο».


Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜέΡΑ25 στο 2,5%.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 52,3%,  ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%.

Ελληνοτουρκικά

Στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα, το 63,7% απαντά «πολύ και αρκετά» με το 34,5% να απαντά «λίγο και καθόλου».

Επίσης το 69,8% τάσσεται υπέρ της επιδίωξης έναρξης διαλόγου με την Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης.

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα (49,2% απαντά «ναι και μάλλον ναι» και 47,1% απαντά «όχι και μάλλον όχι»).

Κορονοϊός

Το 52,5% των πολιτών θεωρούν πως τα οικονομικά μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι ανεπαρκή. Το 17% απαντά θετικά για την επάρκεια των μέτρων, το 26,6% μάλλον ναι, όχι το 30,6% και μάλλον όχι το 21,9%.

Αναφορικά με τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 52,1% τους κρίνει θετικά και το 44,1% αρνητικά.

Επίσης, περισσότεροι από 8 στους 10 ανησυχούν για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και είναι υπέρ των μέτρων προστασίας. Τρεις στους τέσσερις (76,3%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν πάντα μάσκα, ενώ διαιρεμένοι είναι οι πολίτες σχετικά με την επάρκεια των μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς το 46,7 κρίνει πως τα μέτρα δεν είναι αρκετά ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365