Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Π.Ε. Πέλλας: Επιτρέπεται η λειτουργία Λαϊκών Αγορών με το έκτακτο μέτρο του 50% για τους παραγωγούς και επαγγελματίες

Δελτίο Τύπου Λάκη Βασιλειάδη

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Πέλλα επανέφεραν προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του lockdown. Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, συνομιλώντας με παραγωγούς και επαγγελματίες λαϊκών αγορών διαπίστωσε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ουσιαστικής επιβίωσης από την παύση λειτουργίας τους. Οι επαγγελματίες έχουν χάσει στην ουσία τη δουλειά τους, ενώ οι παραγωγοί βλέπουν τα προϊόντα τους, αδιάθετα, να καταστρέφονται.

Από εχθές ο Λάκης Βασιλειάδης βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, στον οποίο και μετέφερε το δίκαιο αίτημα της επαναλειτουργίας των λαϊκών αγορών, έστω με την επαναφορά του μέτρου του 50% ανά εβδομάδα εναλλάξ, πάντα με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Ο κ. Σταμπουλίδης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι από σήμερα τίθεται σε ισχύ με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 3927) η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και στην Πέλλα, με επαναφορά του μέτρου του 50%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 2, παρ.4:

«Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171), ως ακολούθως:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.»

Παράλληλα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα ειδική πρόβλεψη για τους ανθρώπους αυτούς και επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους. Η Πέλλα έχει βιώσει περισσότερες μέρες καραντίνας και κλειστών λαϊκών από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Από το lockdown της Αλμωπίας τον Μάρτιο, μέχρι και σήμερα που βρίσκεται ουσιαστικά και πάλι σε καραντίνα. Ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών και παραγωγών δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή μας Ενότητα, συνεπώς, το πρόβλημα είναι εντονότερο.

Ο Λάκης Βασιλειάδης συνεχίζει να παρακολουθεί στενά το θέμα και θα διευρύνει τις παρεμβάσεις του στα αρμόδια Υπουργεία τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365