Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τζάκρη στον Alpha 98,9: «Άπατρις και διεθνιστής ο Μητσοτάκης»

Σκληρά λόγια κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποίησε η Θεοδώρα Τζάκρη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τον «άπατρις» και διεθνιστή, όταν ρωτήθηκε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.



Σκληρά λόγια κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποίησε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δεν δίστασε να χαρακτηρίσεί τον πρωθυπουργό της χώρας «άπατρις» και διεθνιστή, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Τουρκία και τις προκλήσεις της.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι πολιτικά δειλή. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ο Μητσοτάκης δεν μπορεί καν να δηλώσει πως θα κάνει ότι έκανε και η Κύπρος, δηλαδή ότι θα ασκήσει βέτο για τη Λευκορωσία στη Σύνοδο. Ο Ερντογάν αυτό έχει μάθει να κάνει, όταν πας με τις λογικές του κατευνασμού, όπως ο κ. Μητσοτάκης που άφησε το Oruc Reis να αλωνίζει για ενάμιση μήνα, αυτή είναι η συμπεριφορά της. Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει διαχρονικά ότι μαζεύεται με το μαστίγιο και όχι με το καρότο. Ένα κομμάτι της Ευρώπης και οι Γάλλοι ήταν έτοιμοι να μας βοηθήσουν να επιβάλουμε σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία και είμαι σίγουρη ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και αντί για κυρώσεις θα πάρει έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία. Βοά η Τουρκία ότι είναι όλα μιλημένα και συμφωνημένα και το μόνο που μένει είναι πώς θα τα πουλήσουνκ και πώς θα τα λανσάρουν. Τότε, θα κάνουν lockdown και θα μας κουνάνε το δάχτυλο οι ανεπαρκείς, που δείχνουν τους πολίτες ως υπεύθυνους για όλα τα κακά…», είπε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Ο Ερντογάν είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση. Το 2018, με το που αποπειράθηκε να εισέλθει τουρκικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κυνηγήθηκε και απετράπη η είσοδός τους. Αλλά τότε τα ελληνικά media ασχολούνταν με τον κ. Πολάκη. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με την Τουρκία είναι συγκεκριμένες και τις απέδειξε στο πεδίο της αντιπαράθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονικη…Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αντίληψη ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θάλασσα ανήκει στα ψάρια, το βλέπουμε αυτό, εφόσον θα καθίσουμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης να συζητήσουμε ακόμα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, ο οποίος υπαναχώρησε από την εθνική γραμμή 40 ετών, που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Σχολεία και καταλήψεις

«Το άνοιγμα των σχολείων ακόμα και στην Πέλλα, έχει καταντήσει ανέκδοτο για την κυβέρνηση», σχολίασε για τις καταλήψεις και συνέχισε: «Αυτό είναι μια τάση των παιδιών, στην προκείμενη όμως υπάρχουν ζητήματα. Το θέμα της πανδημίας δεν ξεκίνησε χθες, το θέμα είναι υπαρκτό από τον περασμένο Μάρτιο. Είναι θέμα ενός εξαμήνου και γνωρίζαμε τα προβλήματα. Η σχολική κοινότητα σε όλη τη χώρα, για ένα σωρό βάσιμους λόγους είναι στον αέρα και η ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης καταγγέλλεται ακόμα και από γαλάζιους δημάρχους».

Η κ. Τζάκρη σχετικά με τα μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης τόνισε ότι «η υπουργός Παιδείας, αντί να δίνει μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Θα έπρεπε να γίνει όπως στην Ιταλία. Υπάρχει επάρκεια στις αίθουσες και θα έπρεπε να φροντίσουν να υπάρχει. Στην Πέλλα έχουμε τουλάχιστον 10 σχολεία που έχουν κλείσει πρόσφατα, θα μπορούσαν τα παιδιά να πάνε εκεί. Δώσανε 6,2 εκατομμύρια ευρώ σε άχρηστες μάσκες και δεν έχει φροντίσει η ελληνική πολιτεία να δώσει τον στοιχειώδη ηλεκτρονικό εξοπλισμό τις οικογένειας, όταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας 1 στα δύο παιδιά παρακολουθούσε την τηλεδιάσκεψη».

Για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και δεν το τήρησε: «Εμείς μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ για τη λαϊκή κατοικία, όχι για τις βίλες της Εκάλης, του Ψυχικού και της Γλυφάδας, με αντικειμενική αξία πάνω από 1 εκατομμύριο. Η ΝΔ μείωσε τον ΕΝΦΙΑ των πάμπλουτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε ρεκόρ ανέργων και δεν έχει μπει κ αν ο χειμώνας, ενώ δεν έχουν γίνει επενδύσεις. Μόνο ο Άδωνις έχει βάλει μπουλντόζες μισθωμένες με δημόσιο χρήμα και ρίχνει τα κτίρια από το Ελληνικό για να δείξει ότι κάτι γίνεται ενώ δεν γίνεται τίποτα. Το μόνο που γίνεται είναι ότι τα λαϊκά στρώματα οδεύουν προς τη φτώχεια και την αρρώστια».

1 σχόλιο:

  1. Μιλάει η υπερπατριωτισσα με τα δωδεκαποντα που χορεύει στα πανηγύρια σαν έφηβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365