Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ξένοι εκατομμυριούχοι γίνονται φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας

Οι πλούσιοι ξένοι που μεταφέρουν στην Ελλάδα τη φορολογική τους κατοικία οφείλουν να καταβάλουν κάθε χρόνο φόρο 100.000 ευρώ

Τα κίνητρα προς αλλοδαπούς πολυεκατομμυριούχους να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", έξι μήνες περίπου μετά τη θεσμοθέτηση τους και παρά το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει η πανδημία και η αβεβαιότητα είναι διάχυτη, έχουν υποβληθεί 21 αιτήσεις –κυρίως από ομογενείς των ΗΠΑ, Ευρωπαίους και Ρώσους – οι 18 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί. Οι πλούσιοι ξένοι που μεταφέρουν στην Ελλάδα τη φορολογική τους κατοικία οφείλουν να καταβάλουν κάθε χρόνο φόρο 100.000 ευρώ για το σύνολο της περιουσίας τους – προσαυξάνεται κατά 20.000 για κάθε μέλος της οικογένειας τους-και θα επενδύσουν το ποσό των 500.000 ευρώ εντός τριετίας μετά την έγκριση της αίτησης. Ως δημοφιλέστερη επενδυτική επιλογή προβάλλουν οι πολυτελείς κατοικίες άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365