Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Έκδοση εγκυκλίου για τη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων ζήτησε ο Διονύσης Σταμενίτης

Δελτίο Τύπου

Επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σταμπουλίδη είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των Πολιτιστικών Συλλόγων. 



Συγκεκριμένα ο Βουλευτής μετέφερε την ανησυχία των προεδρείων και των μελών των Συλλόγων για την έναρξη των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων των Πολιτιστικών Συλλόγων. Τόνισε, την αναγκαιότητα να υπάρξουν σαφείς οδηγίες προς όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, καθώς όπως σημείωσε στις περισσότερες φορές τα μαθήματα και η διδασκαλία των παραδοσιακών χορών απαιτούν επαφή και μικρές αποστάσεις. 

Στα πλαίσια της διασφάλισης της δημόσια υγείας αλλά και της παροχής δυνατότητας στους Πολιτιστικούς Συλλόγους να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες τους, ο Βουλευτής ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα, την έκδοση σχετικής εγκυκλίου, βάσει της οποίας θα ορίζονται με ακρίβεια τα μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης, είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Σωματείων, τα οποία αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής παράδοσης, κρατώντας τα ήθη και τα έθιμα ζωντανά μέσα από την δράση και το έργο τους. 

Τέλος ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έθιξε εκ νέου και το ζήτημα της χρηματοδότησης των Πολιτιστικών Σωματείων και των Συλλόγων, οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν πραγματοποίησαν φέτος το καλοκαίρι τους καθιερωμένους χορούς και τις εκδηλώσεις τους, τα οποία αποτελούν την κύρια πηγή των εσόδων τους. 

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής κατέθεσε σήμερα ως αναφορά την επιστολή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατάδων Πέλλας «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», σχετική με το ζήτημα.

1 σχόλιο:

  1. μα η λειτουργία αυτών των Συλλόγων έχει αποδειχτεί ότι υποδαυλίζει μαζικές συγκεντρώσεις επικίνδυνες για διασπορα.
    Έχουμε αντιληφθεί βαθιά όλοι ότι το μοτίβο που σταματάει ποιό είναι (μαζώματα ,χειραψίες ,αγκαλιές κλπ)
    Και ποιό ειναι το ορθό: ουσιαστικές επαφές ,χωρίς σωματικές επαφή, ουσιαστικές κοινωνικές συναναστροφές με νόημα αλλά χωρίς χύμα καταστάσεις..
    Δείτε π.χ. τον τρόπο ζωής των Ρομά! Οτιδήποτε τους θυμίζει απαγορεύεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365