Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ «στριμώχνει» την κυβέρνηση για το Μακεδονικό

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή κατά την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατηγορήσει αρκετές φορές τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «υποκρισία» στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως ήρθε η ώρα να … επικυρώσουν τις κατηγορίες τους.



Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ήδη πει πως «θα τηρήσει και θα τιμήσει» την συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν τον πόλεμο που δέχτηκαν τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και από πολλά στελέχη του κόμματος του και πιστεύουν πως ήρθε η ώρα της… εκδίκησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή κατά την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Μάλιστα, το ένα από τα τρία μνημόνια θα το υπογράψει ο γνωστός πολέμιος της συμφωνίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα τρία μνημόνια που θα συζητηθούν δύο ημέρες στις αρμόδιες επιτροπές και στη συνέχεια αναμένεται να κυρωθούν στο κοινοβούλιο αφορούν:

-Την «Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης»

-Την «Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία»

-Την «Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS)» από ελληνικά αεροσκάφη»

Ο Αλέξης Τσίπρας στην προχθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ άφησε «αιχμές» για την αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας: «Είμαι χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα όχι μόνο τη σέβεται αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, πέρα από την ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει, να τοποθετηθούν από το βήμα της Βουλής και όσοι συμφωνούν (συνήθως στις κυρώσεις συμφωνιών διατυπώνονται μόνο οι διαφωνίες), αφού αυτή ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε και με την κύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει το λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας που όπως φαίνεται... ανυπομονεί να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ; Όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου «οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την υποκρισία των στελεχών της κυβέρνησης, που προεκλογικά επένδυσαν στην πατριδοκαπηλία, φόρεσαν «περικεφαλαίες» και κατακεραύνωσαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία που έλεγαν πως δεν θα τηρήσουν και τώρα ετοιμάζονται να την ψηφίσουν, σημειώνοντας πως είναι συμφέρουσα για τη χώρα μας».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν πως μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν από την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, αφού όπως σημειώνουν είτε «θα διαπιστώσει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης τα προεκλογικά ψέματα της Νέας Δημοκρατίας», είτε σε περίπτωση που κάποια στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ψηφίσουν τελικά «όχι» θα δημιουργηθεί αυτομάτως θέμα πειθαρχίας στο κόμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκης. Όπως και να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως θα είναι ξεκάθαρα μια «win –win» εξέλιξη.     

2 σχόλια:

  1. Κομματα σαν τον Συριζα μόνο στην Ελλάδα μπορούν και επιβιώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ κόμμα σαν την ΝΔ πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μιμησιν για όλη την Ευρώπη για να μην πω για όλο τον κόσμο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365