Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Δες ποιος τύπος επικοινωνίας είναι καταστροφικός σε μια σχέση!

Ποιος επικοινωνιακός τρόπος είναι αυτός που φέρνει τη μεγαλύτερη καταστροφή σε μια σχέση;

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να επικοινωνείς με τον σύντροφό σου. Δυστυχώς όμως πολλά ζευγάρια χρησιμοποιούν λάθος τρόπους επικοινωνίας με αποτέλεσμα η σχέση τους να περνάει κρίση και να μην εξελίσσεται όπως θα ήθελαν.


Ποιος επικοινωνιακός τρόπος είναι αυτός που φέρνει τη μεγαλύτερη καταστροφή σε μια σχέση; Αυτός κατά τον οποίο το ζευγάρι κριτικάρει ο ένας τον άλλον. Όταν επιτίθεσαι στον αγαπημένο σου ξεκινάει το πρόβλημα. Αμέσως μετά την κριτική έρχονται οι προσβολές και αυτό οδηγεί μετά σε αντιδράσεις στη συμπεριφορά και στα λόγια του άλλου. Οι αντιδράσεις δεν είναι ποτέ καλές και καταλήγουν πάντα σε έκρηξη! ο λόγος τους τσακωμού έχει ξεχαστεί και πλέον το μόνο που σκέφτεστε είναι νέοι λόγοι για να δημιουργήσετε μεγαλύτερη ένταση μεταξύ σας.

Ειδικοί ερευνητές σε θέματα σχέσεων αναφέρουν πως τα ζευγάρια πρέπει να μπούνε στη Ζώνη του Μηδενικού Αρνητισμού. Τι σημαίνει αυτό; Πως το ζευγάρι θα πρέπει να μάθει να επικοινωνεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα χωρίς αρνητικά συναισθήματα.Αντί να επιτίθεσαι και να κριτικάρεις κάνε τα παράπονά σου με έναν πιο σωστό τρόπο, έναν τρόπο που δεν θα καταστρέψει τη σχέση σου.

Δώσε μεγάλη σημασία στο timing που θα ξεκινήσεις ένα παράπονο. Όταν νιώσεις πως ίσως είναι η σωστή στιγμή και δεν υπάρχει πολύ ένταση πες στον αγαπημένο σου: «Υπάρχει κάτι που θέλω να σου πω. Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή;»
Μην ξεχνάς πως μια τέτοιου είδους συζήτηση δεν πρόκειατι ποτέ να εξελιχθεί σωστά αν ο σύντροφός σου πεινάει, είναι απασχολημένος, βιάζεται ή είναι απορροφημένος σε κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365