Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον συγγραφέα Τρύφωνα Ούρδα

Δελτίο Τύπου 

Τριάντα διηγήματά του συγκέντρωσε ο συγγραφέας Τρύφωνας Ούρδας στο βιβλίο του με τίτλο «Ταξίδια στο χθες».
  
Πρόκειται για προσωπικά βιώματα, «μαρτυρίες» κι «ακούσματα» του συγγραφέα από μια εποχή όχι και τόσο μακρινή ή απόμακρη. Μια εποχή νοσταλγική και συγκινητική, με πληρότητα συναισθημάτων, που δεν μπορεί να φέρει ο χρόνος πίσω. Όμως είναι μια εποχή που θα μείνει στο χρόνο χάρη στις διηγήσεις, στα δημοσιεύματα και στο βιβλίο του συγγραφέα. Μια εποχή που ίσως, έστω κι αμυδρά, φτάνει στις μέρες μας.
  
Ο συγγραφέας χωρίς να μένει προσκολλημένος αποκλειστικά στο παρελθόν, αναδεικνύει μέσα από τη δική του οπτική τις καλές και τις άσχημες στιγμές, τα γεγονότα του «χθες». Αναδεικνύει το προσωπικό και το συλλογικό. Φανερώνει έναν κόσμο μέσα στον οποίο αρκετοί – οι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας βέβαια – μπορούν να δουν τον εαυτό τους στη θέση του μικρού Τρύφωνα ή και να εντοπίσουν, σε κάποιο βαθμό, πτυχές τις δικής τους προσωπικότητας στις ώριμες σκέψεις του ενήλικα Τρύφωνα, όπως αυτές οι σκέψεις διατρέχουν τις διηγήσεις του και ταυτόχρονα αποτυπώνονται και συμπληρώνουν τον επίλογο κάθε διηγήματός του, θέτοντας ανάλογους προβληματισμούς.
  
Το βιβλίο του Τρύφωνα Ούρδα είναι ένα βιβλίο χωρίς εισαγωγή, πρόλογο και επίλογο, χωρίς σχόλια άλλων συγγραφέων και μ΄αυτόν τον τρόπο βάζει με αμεσότητα τον αναγνώστη κατευθείαν στην καρδιά των διηγημάτων του.
  
Ένα βιβλίο – αφιέρωμα στον άνθρωπο, στην αγροτική – επαρχιακή ζωή κι εν μέρει στην ηθογραφία ενός ακριτικού χωριού της χώρας μας και συγκεκριμένα της Δωροθέας Αλμωπίας που χρονικά τοποθετείται κυρίως στο δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα μας.
  
Ένα αντίτυπο αυτού του βιβλίου πρόσφερε ο συγγραφέας στη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημαρχείο Σκύδρας. Η Δήμαρχος Σκύδρας τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του βιβλίου και του ευχήθηκε υγεία για τον ίδιο, για την οικογένειά του και επιτυχία σε ό,τι ακολουθήσει στη σειρά των δραστηριοτήτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365