Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Αριδαία: Ανακοίνωση εργαζομένων για την κατάληψη στο ΙΚΑ Αριδαίας

Ανακοίνωση

«Υποβάθμιση  Α Τοπικού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μισθωτών Πελλας (Αριδαίας)»

Σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2020, τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας και σύσσωμοι οι συνάδελφοι - εργαζόμενοι του τοπικού υποκαταστήματος Αριδαίας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε διακοπή της λειτουργίας και συμβολική κατάληψη του Α΄ Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μισθωτών Πέλλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστελέχωση και υποβάθμιση του Υποκαταστήματος, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, κόντρα σε όσα μας είχαν υποσχεθεί.


Πριν ακόμα από την ενσωμάτωση των Υπηρεσιών του τ. ΙΚΑ στον ΕΦΚΑ και από την δημοσιοποίηση των πρώτων προσχεδίων οργανογράμματος του υπό σύσταση νέου φορέα, ο Σύλλογος Εργαζομένων είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος Αριδαίας και τη μετατροπή του σε αποκεντρωμένο γραφείο (παράρτημα). Συνεκτιμώντας την αυξημένη ασφαλιστέα (με χειρόγραφο ακόμα τρόπο) δασεργατική δραστηριότητα των 131 δασικών συνεταιρισμών της περιοχής και την τουριστική κίνηση από την λειτουργία των παρακείμενων λουτρών (Πόζαρ), αλλά και προβλέποντας την αύξηση του όγκου των ασφαλιστικών εργασιών από  την εντασσόμενη στον νέο ΕΦΚΑ τοπική αγροτική οικονομική δραστηριότητα, ο Σύλλογος είχε εισηγηθεί τη διατήρηση της λειτουργίας του ακριτικού υποκαταστήματος, για ειδικούς λόγους, μεταξύ των οποίων η μεγάλη απόσταση από τα μοναδικά παραμένοντα υποκαταστήματα του νομού (σε Έδεσσα και Γιαννιτσά) και το κακό οδικό δίκτυο.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις εκάστοτε διαδοχικές διοικήσεις, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαμε αποσπάσει πολλαπλές διαβεβαιώσεις για επανεξέταση τέτοιων ειδικών περιπτώσεων, όπως αυτή του Υποκαταστήματος Αριδαίας, καθώς και υποσχέσεις για από κοινού με τους εργαζόμενους και εθελοντική κατά βάση διαδικασία στελέχωσης των υποκαταστημάτων του νέου οργανισμού. Τουλάχιστον δύο φορές, μάλιστα, ζητήθηκαν και υποβλήθηκαν γραπτώς από το Σύλλογο Εργαζομένων υπομνήματα με τις θέσεις και σχετικές προτάσεις των εργαζομένων, με τα οποία προτείναμε τη μεταφορά  αρμοδιοτήτων του τ.ΟΓΑ στο Υποκατάστημα (όπως και στην περίπτωση των Γιαννιτσών).
Πρόσφατα, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, με την κοινοποίηση «μετακινήσεων» (εξωραϊσμένων μεταθέσεων) συναδέλφων προς το Περιφερειακό Υποκατάστημα Έδεσσας, χωρίς προηγούμενη αίτησή τους ή άλλη διερευνητική των αναγκών και συνθηκών διαδικασία.

Μπροστά στη συνεχιζόμενη αναλγησία και αυθαιρεσία, είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να αντιταχθούμε σύσσωμοι στην υποβάθμιση του Α’ Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μισθωτών Πέλλας (Αριδαίας), μέσω συμβολικής κατάληψης του Υποκαταστήματος για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την κοινοποίηση του προβλήματος, σε μια σειρά περισσοτέρων επερχόμενων κατά την αντίληψή μας,  (όπως και αυτό του Υποκαταστήματος Ν.Μουδανιών).

Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του νέου ΕΦΚΑ και η επανασύσταση του νέου συστήματος της Δημόσιας – Κοινωνικής Ασφάλισης που όλοι επικαλούνται και εμείς έμπρακτα στηρίζουμε, περνάει μέσα από την επαρκή στελέχωση των νέων υπηρεσιών με πρόσθετο προσωπικό – μετά την αποχώρηση μεγάλου μέρους του – τη στήριξη και εκσυγχρονισμό των αναχρονισμένων υλικοτεχνικών υποδομών και το σεβασμό των περιγραφόμενων διαδικασιών, ειδικά στη νέα μετα-κορωνοϊού εποχή, με τις αυξημένες απαιτήσεις και προφυλάξεις. 

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στις διαφαινόμενες αυθαίρετες διαδικασίες και θα αντιταχθούμε σύσσωμοι στην αυξανόμενη αδιαφάνεια και αυθαιρεσία, με τη στήριξη όλων των συναδέλφων και της Ομοσπονδίας μας.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ
Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας

9 σχόλια:

  1. Με ποιο δικαίωμα κάνετε κατάληψη δημόσιου κτηρίου του πατέρα σας είναι?
    Αν δεν σας αρέσει παρατηθείτε και κάντε δική σας δουλειά,αφού όπως συχνά λέτε οι ιδιώτες κλέβουν δεν πληρώνουν εφορία και βγάζουν πολλά χρήματα.
    Τι χαραμίζεστε άδικα στο Ελληνικό δημόσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο σχολιαστής 11:49 παρακαλείται να συνέρθει.Το περιμένουμε σε καλύτερη φόρμα.Πρώτο σχόλιο κοτσάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που σχολιάζεις τους άλλους και βάζεις ταμπέλες αν σου ζητήσουμε να πληρώνεις κάθε μήνα ένα ποσό για τα ενοίκια και ένα άλλο ποσό για τους υπαλλήλους θα το δεχτείς;
      Όλοι έχετε άποψη κουβαρνταδες με τα λεφτά των φορολογουμένων αγριως από έναν κράτος που γι αυτό αξία έχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι όλοι οι υπόλοιποι να ξοφησουμε για να πληρώνονται αυτοί συν εφάπαξ, δώρα , άδειες εγκυμοσύνης κτλ,κτλ

      Διαγραφή
    2. Και το δεύτερο πατάτα

      Διαγραφή
    3. Η μεγαλύτερη πατάτα είσαι εσύ βολεμενη σε καμία αργοθεσουλα στο δημόσιο κοινώς κηφήνας το μόνο που σε νοιάζει να βγει ο μήνας να πας μέχρι το ΑΤΜ να πληρωθείς.
      Κάτι τέτοιοι σαν και εσένα φυσικά κατάστρεψαν την χώρα με τις ευλογίες ολων των κομμάτων

      Διαγραφή
  3. Μάλλον τρέμει η θέση κάποιας τώρα και ζορίζεται για αυτό έγινε τώρα η κινητοποίηση, μήπως φοβάται μην φύγει αυτή τώρα! Ας προσεχές κορίτσι μιυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. PAME,STO.ILARIONA,GIA,STOIXHMA,H,GIA,KAFE,TI,LETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΑΡΣΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ Η ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΜΟΥ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ίσως χρειαστεί να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο σε αυτήν την ιστορία. Η υποβάθμιση του ΙΚΑ Αριδαίας θα μπορούσε να σημαίνει υποβάθμιση της περιοχής μας. Η ουσία της στήριξης της παραμονής του ΙΚΑ στην Αριδαία δεν είναι η αποφυγή της μετακίνησης 10 υπαλλήλων στην Έδεσσα αλλα η αποφυγή της μετακίνησης και, ενδεχομένως, ταλαιπωρίας του πατέρα, της μητέρας, του παιδιού μας,της δικής μας, του γείτονά μας για να εξυπηρετηθεί. Και ίσως μετά επισκεφτεί και την Εδεσσαϊκή αγορά για πιο γρήγορα, πιο εύκολα, και καλά θα κάνει..... Καπως έτσι όμως ξεκινάει η υποβάθμιση της Αριδαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365