Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ετσι θα γίνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Διαβάστε λεπτομέρειες

Απευθείας μετάδοση των μαθημάτων και διαδικτυακά τμήματα προβλέπει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα οργανωθεί κατά τη σχολική χρονιά εξαιτίας του κορονοϊού.



Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», τα μαθήματα θα αποτελούν ένα είδος «αντιγραφής στο Διαδίκτυο» της συμβατικής διαδικασίας στο σχολείο και θα έχουν διάρκεια 30 με 45 λεπτά. Οι τάξεις θα αποτελούνται το ανώτερο από 27 παιδιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εστάλησαν στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας, μέχρι αύριο οι γονείς μπορούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά ότι τα παιδιά τους εμπίπτουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο.

Ποιοι θα συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα παρέχεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Σε μαθητές τμημάτων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων που τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας λόγω κορονοϊού.
Σε μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή μένουν μαζί με πρόσωπο που νοσεί από κορονοϊό ή νοσούν οι ίδιοι ή έχουν κάνει τεστ για κορονοϊό.

3 σχόλια:

  1. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει τον Ιούλιο με το που έκλεισαν τα σχολεία! Όπως και πολλά άλλα! Φοβερά αντανακλαστικά και οργάνωση έχουν οι ΑΡΙΣΤΟΙ! Σε 2 χρόνια μπορεί και 3 θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν τα σχολεία στην εποχή του κορονοιού! Γελάει και ο κορονοιός αυτοπροσώπως μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προμήνυμα είναι αυτό για το τι μας περιμένει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σύστημα που θα φιλοξενήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι έτοιμο από τον Απρίλιο και όλοι οι μαθητές καταγεγραμμένοι.
    Πού είναι το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365