Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωήλ για την έναρξη των σχολείων στην Πέλλα

Μήνυμα

Εγκύκλιο προς τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την έναρξη των σχολικών μαθημάτων, η οποία στον Νομό Πέλλας πραγματοποιήθηκε μετά από αναβολή στις 28 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ:


Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·

Άνοιξαν και φέτος τα σχολεία, ενώ η χώρα μας και όλος ο κόσμος δοκιμάζονται από μια παγκόσμια πανδημία. Οι σοφώτατοι Τρεις Ιεράρχες, ο άγιος Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο ιερός Χρυσόστομος, οι οποίοι γνώριζαν σε μεγάλο βάθος τα θεία και τα ανθρώπινα, απαντούν με την θεϊκή σοφία τους στο ερώτημα από πού προήλθε αυτός ο φοβερός πειρασμός και πώς θεραπεύεται.

Η απάντηση που δίνουν και οι τρεις με ένα στόμα μέσα από τα θεόπνευστα κείμενά τους είναι η εξής. Όλη αυτή η συμφορά, όπως και κάθε λοιμός, λιμός, σεισμός, πόλεμος και τα παρόμοια, οφείλονται στην απομάκρυνση των ανθρώπων από τον Θεό. Γι’ αυτό δεν μπορούν να διορθωθούν, παρά μόνο με την βαθιά πίστη στον Θεό και την τήρηση των εντολών Του. Όσο περισσότερο ως λαός και ως έθνος διατηρούμε ζωντανή την πίστη μας προς τον Χριστό, τόσο πιο γρήγορα έρχεται η θεϊκή βοήθεια, η προστασία και η ευλογία στους άρχοντες και τον λαό, στα παιδιά, τους νέους και τους μεγαλυτέρους.

Έχοντας αυτά υπ' όψη ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, εύχομαι σε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας να στολίζουν την σοφία και την μόρφωσή τους με έργα πίστεως και ευσεβείας, για να κατατροπώσουν τον ανθρωποκτόνο ιό και κάθε πειρασμό με την χάρη και δύναμη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Προς Θεόν Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ

1 σχόλιο:

  1. Λόγος ξέχειλος από πατρική αγάπη, μέτρο, ευθύνη και σοφία. Ας τον έχει γερό ο Θεός για χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365