Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για το Αγροτικό Πετρέλαιο

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, από κοινού με τον Βουλευτή Έβρου Χρ. Δερμεντζόπουλο, κατέθεσαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, θέτοντας εκ νέου το αίτημα για επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Αγροτικό Πετρέλαιο. 


Οι δύο νέοι Βουλευτές επικαλούνται τις επιπτώσεις της πανδημίας στον πρωτογενή τομέα και την ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Η επαναφορά του ΕΦΚ θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα και συνεπώς στην εξωστρέφεια του πρωτογενούς τομέα. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
«04 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 

Θέμα: «Επαναφορά Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Αγροτικό Πετρέλαιο»

Η έξαρση της πανδημίας ανέδειξε με τον πλέον καθαρό τρόπο τις δομικές παθογένειες που χαρακτηρίζουν το Ελληνικό παραγωγικό μοντέλο. Η υπερεξάρτηση της Ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό και γενικά από τον τριτογενή τομέα και η έλλειψη μιας υγιούς παραγωγικής βάσης υπονομεύουν την σταθερότητα της οικονομίας της χώρας μας και την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη σε μελλοντικές διεθνείς οικονομικές ανακατατάξεις και κρίσεις. Άλλωστε, η σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου αποτελεί ζητούμενο και βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως έχει εκφραστεί επανειλημμένως από στελέχη της. 

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής ο οποίος χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανταγωνιστικότητα προϊόντων, θα μπορούσε να τονώσει άμεσα την παραγωγικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Βασική ωστόσο προϋπόθεση για την ουσιαστική τόνωση της εξωστρέφειας του αγροτικού τομέα συνιστά η αναγκαία μείωσης του κόστους παραγωγής των Ελλήνων αγροτών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά, η επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, που αθροιστικά με τα φορολογικά και άλλα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα για τον κλάδο η Κυβέρνηση, είναι σε θέση να ενισχύσει τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων και κατ’ επέκταση να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα του αγροτικού κόσμου.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να επαναφέρει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες έτσι ώστε να ενισχυθεί σημαντικά ο πρωτογενής τομέας παραγωγής;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Δερμεντζόπουλος Χρήστος, Βουλευτής ΠΕ Έβρου
Βασιλειάδης Βασίλειος, Βουλευτής ΠΕ Πέλλας»

1 σχόλιο:

  1. Μια σωστή κίνηση Κύριε βουλευτα μας για ρωτήστε και για την εξίσωση δικαιωμάτων με αυτα της Κρήτης ας κάνει κανένα έλεγχο το κράτος σε κτηνίατρους γεωπόνους για της τιμές που πουλάνε φάρμακα σε κτηνοτρόφους αγρότες και δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365