Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Βράχηκε το κινητό σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Το νούμερο 4 συνήθως το ξεχνάμε

Ας το παραδεχτούμε, είναι ένας από τους χειρότερους εφιάλτες μας
Σε περίπτωση που σας συμβέι μην πανικοβληθείτε. Δείτε παρακάτω μερικές πρώτες συμβουλές για τη… διάσωση του τηλεφώνου σας.


1 Βγάλτε το έξω από το νερό αμέσως

Το ξέρουμε αυτό, αλλά μπορεί να σκεφτείτε ότι είναι ήδη πολύ αργά και δεν αξίζει καν να σπεύσετε να το βγάλετε. Ωστόσο, κάθε δευτερόλεπτο μετράει και αν είστε τυχεροί, θα έχετε ακόμα μια ευκαιρία να σώσετε το τηλέφωνό σας.

2 Κλείστε το

Τις περισσότερες φορές το τηλέφωνό σας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα όταν πέσει σε λίγο νερό, αλλά αν δεν το κάνει, μη διστάσετε να το απενεργοποιήσετε ή να αφαιρέσετε την μπαταρία για να κλείσει αμέσως. Αυτό θα το προστατεύσει από βραχυκύκλωμα.

3 Βγάλτε την μπαταρία, αν είναι δυνατόν

Αν έχετε ένα κινητό τηλέφωνο που δεν σας επιτρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία, όπως ένα iPhone, παραλείψτε αυτό το βήμα. Αλλά αν είναι δυνατόν να πάρετε την μπαταρία από το τηλέφωνο, τότε να το κάνετε χωρίς δισταγμό. Αυτό θα βοηθήσει στο να αποτρέψει το τηλέφωνο να καεί. Εάν την αφαιρέσετε, θα κοπεί η παροχή ενέργειας και θα αποφευχθεί περισσότερη ζημιά.

4 Βγάλτε τις κάρτες SIM και μνήμης και όλα τα άλλα περιφερειακά

Αφαιρέστε όλα όσα καλύπτουν τα κενά και σχισμές στο τηλέφωνο. Στεγνώστε το τηλέφωνο με ένα πανί με μικρο ίνες ή με μια πετσέτα, αλλά μην χρησιμοποιήσετε χαρτί γιατί μπορεί τα σωματίδια να φράξουν τα κενά του τηλεφώνου.

5 Βάλτε το σε μια σακούλα με κενό

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε το νερό που έχει πάει στις υποδοχές και είναι δύσκολο να τις φτάσετε. Βάλτε το τηλέφωνο σε μια πλαστική σακούλα και αφαιρέστε τον αέρα, δημιουργώντας κενό. Θα βγει έτσι το υγρό έξω από τα εσωτερικά μέρη του τηλεφώνου.

6 Βάλτε το σε ένα μπολ με ρύζι ή άλλα απορροφητικά

Όχι, δεν είναι ένας μύθος. Εάν στεγνώσετε το τηλέφωνο με ένα μαντήλι δεν θα μπορέσετε να φτάσετε στο εσωτερικό του τηλεφώνου, και χρειάζεται κάτι άλλο για να απορροφήσει την υγρασία … όπως άψητο ρύζι. Βάλτε το τηλέφωνο και όλα τα μέρη του σε ένα μπολ με ρύζι και αφήστε το εκεί για περίπου δύο ημέρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα εναλλακτικά υλικά που απορροφούν το νερό, όπως άμμο για γάτες ή σακουλάκια με silica gel (συνήθως βρίσκονται στα ξηρά τρόφιμα, βιταμίνες ή μέσα στα κουτιά νέων παπουτσιών).

7 Ενεργοποιήστε το … και κάντε μια ευχή

Παρά το γεγονός ότι οι τεχνικοί προειδοποιούν ότι οι πιθανότητες πρόκλησης βλάβης στο τηλέφωνο σε περίπτωση πτώσης σε νερό είναι μεγάλες, εμείς είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πάντα πιστεύουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε στο τηλέφωνό σας τουλάχιστον δύο ημέρες για να στεγνώσει και αντισταθείτε στον πειρασμό να το ενεργοποιήσετε,γιατί αν ένα μικροσκοπικό σωματίδιο νερού παραμένει μέσα, όλες οι προσπάθειές σας θα είναι άχρηστες. Καλή τύχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365