Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Τρεις "ύπουλες" αιτίες που προκαλούν ημικρανίες

Δείτε, λοιπόν, τρεις απρόσμενες αιτίες που μπορεί να “πυροδοτούν” τις ημικρανίες σας

Η ημικρανία είναι ένα είδος πολύ έντονου πονοκεφάλου που πολλοί άνθρωποι το νιώθουν ως “απανωτά χτυπήματα” στην μία πλευρά του κεφαλιού, ενώ μπορεί να συνοδεύεται από ναυτία, εμετό και ακραία ευαισθησία στο φως και τον ήχο.


Όσοι υποφέρουν από ημικρανίες, γνωρίζουν πολύ καλά πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα αυτό και αναζητούν τρόπους να μειώσουν τα περιστατικά με ημικρανία που τους ταλαιπωρούν.

Δείτε, λοιπόν, τρεις απρόσμενες αιτίες που μπορεί να “πυροδοτούν” τις ημικρανίες σας:

Παραλείπετε το μεσημεριανό γεύμα

Οι ειδικοί δεν είναι βέβαιοι ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά αν παραλείπετε το κύριο γεύμα μπορεί να επηρεάζεται ο υποθάλαμος, το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει το “ρολόι” του σώματός σας. Έρευνες με τη χρήση μαγνητικών τομογραφιών έχουν δείξει ότι ο υποθάλαμος “ανάβει” όταν ένα άτομο έχει μια κρίση ημικρανίας. Είναι επίσης πιθανό ότι η πτώση του σακχάρου στο αίμα επιδεινώνει ή και προκαλεί μια έξαρση ημικρανίας, λέει η δρ Peterlin, η οποία παραπέμπει σε μια μελέτη του 2014 που βρήκε ότι όσοι έχουν ημικρανίες είναι 40% λιγότερο πιθανό να έχουν μία κρίση, αν φάνε ένα σνακ πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ.

Κοιμάστε πολλές ώρες

Ο ύπνος είναι ένας ευαίσθητος “διακόπτης” για τις ημικρανίες. Είναι γνωστό ότι όσοι κοιμούνται πολύ λίγο έχουν περισσότερες ημικρανίες, αλλά το ίδιο ισχύει και για όσους κοιμούνται πάρα πολύ. Εάν μένετε στο κρεβάτι περισσότερο από ό,τι κάνετε συνήθως, διαταράσσετε τον κιρκαδικό σας ρυθμό και οι εγκέφαλοι που είναι ευαίσθητοι σε ημικρανίες δεν ανταποκρίνονται καλά στις αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα. Η δρ Peterlin υποστηρίζει ότι τα άτομα που έχουν ημικρανίες πρέπει να έχουν σταθερό πρόγραμμα ύπνου, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Αλλαντικά και επεξεργασμένα κρέατα

Πολλοί παράγοντες ημικρανίας είναι εντελώς προσωπικοί στον καθένα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προβλεφθούν. Αλλά έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων είναι ένας τέτοιος παράγοντας. Τα λουκάνικα, το μπέικον, τα σαλάμια και άλλα αλλαντικά περιέχουν νιτρώδη ή νιτρικά, συντηρητικά που προκαλούν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και άρα να σας προκαλέσει ημικρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365