Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων στην Πέλλα - Διαβουλεύσεις Δημάρχων με υπουργεία για να μην ανοίξουν - Όλο το ρεπορτάζ

Από κει και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia365 οι Δήμαρχοι είναι σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και ζητούν να μην ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία

Ένα πραγματικό αλαλούμ και μια μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε γονείς και μαθητές της Π.Ε. Πέλλας για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων την Δευτέρα, εξαιτίας του αυξημένουν επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.



Λόγω των πολλών κρουσμάτων στην Π.Ε. Πέλλας, οι δήμαρχοι πήραν κοινή απόφαση χθες βράδυ για τριήμερη αναστολή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τελικά η συγκεκριμένη απόφαση αποδείχθηκε πως δεν έχει ισχύ, αφού με σημερινή τοποθέτηση ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τόνισε πως οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού είναι μόνο του υπουργείου Παιδείας και Υγείας, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι δήμοι, όπως είπε ο κ. Κόπτσης, «έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν για τρεις μέρες τα σχολεία για έκτακτα γεγονότα, αλλά σύμφωνα με την ΠΝΠ δεν εμπίπτουν στην περίπτωση των προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο κορωνοϊος»

Στο δια ταύτα, η ενημέρωση που έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι πως τα σχολεία ανοίγουν κανονικά. 

Από κει και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia365 οι Δήμαρχοι είναι σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και ζητούν να μην ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία και μάλιστα πηγές τονίζουν πως δεν κάνουν πίσω στην συγκεκριμένη απόφαση.

Εάν αλλάξει και πάλι κάτι αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι, αλλιώς τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα. 

Προκαλεί πάντως ερωτηματικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το θέμα τα αρμόδια υπουργεία.

3 σχόλια:

  1. Ε ναι οι δήμαρχοι πήραν μια απόφαση που δεν είχαν αρμοδιότητα. Τώρα τι να πούνε συγνώμη είμαστε άσχετοι και είμαστε μόνο για φωτογραφίες? Λογικό είναι να υποστηρίζουν την ανοησία που έκαναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πόσο εύστοχος είσαι.... Οι δήμαρχοι έκαναν αυτό που έπρεπε οι κλόουν ασχολούνται Με την δεί δεν έχουν χρόνο μάλλον... Όσο για τις φωτογραφίες βγες καί εσύ τά λικέ τονώνουν το ψυχοσωματικό σύστημα

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365