Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί τα ελληνικά κεράσια έγιναν περιζήτητα στο εξωτερικό

Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψαν φέτος οι εξαγωγές των ελληνικών κερασιών

Οι εξαγωγές ελληνικών κερασιών την φετινή χρόνια κατέγραψαν σημαντική άνοδο 47,1% σε σχέση με πέρσι.


Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψαν φέτος οι εξαγωγές των ελληνικών κερασιών σε μία χρονιά που τα ελληνικά φρούτα έγιναν ανάρπαστα στο εξωτερικό.

Η πανδημία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανοδική πορεία των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών με τους καταναλωτές διεθνώς να προσθέτουν στη διατροφή τους τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.

Οι εξαγωγές κερασιών την φετινή χρόνια κατέγραψαν σημαντική άνοδο 47,1% σε σχέση με πέρσι ανερχόμενες σε 38.927 τόνους έναντι 26.467 τόνων με τις τιμές αυξημένες σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Προτίμησαν τα κεράσια έναντι των άλλων φρούτων

Γιατί όμως οι καταναλωτές διεθνώς προτίμησαν τα ελληνικά κεράσια έναντι των υπόλοιπων φρούτων;

Όπως εξηγεί στο insider.gr o Eιδικός Σύμβουλος-εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γιώργος Πολυχρονάκης η εντυπωσιακή άνοδος στα κεράσια που παρατηρήθηκε φέτος αφενός οφείλεται στο γεγονός ότι η εμπορεύσιμη ποσότητα του συγκεκριμένου φρούτου ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και η φύρα μικρή. « Η ποιότητα τους φέτος ήταν πολύ καλή» προσθέτει.

Ένα ακόμη στοιχείο που θεωρήθηκε ως πλεονέκτημα των κερασιών σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα της εποχής είναι, όπως επισημαίνει ο κ. Πολυχρονάκης το γεγονός ότι καταναλωτές θεωρούσαν ότι είναι πιο «εύκολα στην απολύμανση».

«Στις φράουλες για παράδειγμα ο καθαρισμός είναι περισσότερο χρονοβόρος και ειδικά σε συνθήκες πανδημίας οι καταναλωτές λόγω των μέτρων προστασίας, προτίμησαν φρούτα που ήταν πιο εύκολο να τα απολυμάνουν» επισημαίνει ο κ. Πολυχρονάκης.

Η Ελλάδα έχει ήδη καταγράψει φέτος ρεκόρ όλων των εποχών και όσον αφορά στις εξαγωγές ακτινιδίων με τη χώρα μας να  κατατάσσεται στην 3η θέση παγκοσμίως μετά την Ιταλία και τη Νέα Ζηλανδία. Αύξηση των εξαγωγών είχαμε όμως και σε όλα τα θερινά φρούτα κατά 25%, με τα καρπούζια επίσης να καταγραφούν ρεκόρ όλων των εποχών, με τις εξαγωγές αυξημένες κατά 16%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365